Gökotta & Trädgårdsputs

Vad är det - kanske ni undrar...och börjar fundera på alternativen...hmmm...Jo, denna dag ska man upp i ottan för att höra göken. Om man googlar så säger Wikipedia:

Gökotta är ett svenskt uttryck för en tidig fågelskådartur. I vissa delar av Sverige, däribland Halland, har det varit tradition med gökotta på Kristi himmelsfärdsdagen, då man går upp tidigt, i ottan, för att lyssna på vårfåglarna, främst göken.

Nåväl, denna morgon var jag visserligen uppe i ottan men kallt och ruggigt väder gjorde att jag kokade mig en kopp kaffe och lyssnade på skvalradio i stället. Skönt med ledig dagar i högsta grad. Nu börjar väl dom flesta att tycka att värmen borde komma snart. Idag har jag varit ute och påtat i trädgården och ett tag fick jag ha på mig vinterhalsduk och mössa! Det hör då till saken att jag inte är speciellt frusen av mig...det säger ju en del om rådande temepraturer.

Rabatterna börjar bli svårbesegrade nu. Dom är i väldigt stort behov av att djupgrävas och fräschas upp - så ett höstprojekt modell större bör planeras in och i år är det nog ingen återvändo. Gick och funderade på hur jag skulle vilja fixa till det och kom fram till att det är rätt svårt att få i hop en skiss utan lite proffshjälp...Google - detta makalösa verktyg....första träffen på RABATTFÖRSLAG - perfekt start! Drömma är jag bra på iallafall :)

Nåväl...nu kom iallafall alla tulpanknopparna fram ur förgätmigejhavet som hade tagit över totalt! Lite sol och värme nu ska det nog bli riktigt fint där. Om min dröm slår in i höst, så ska jag faktiskt överdosera tulpanytan a'la Amsterdams Keugenhof...en liten minivariant hade varit najs...som sagt drömma går ju.Förra helgen var goda grannen här och fixade till lilla potatislandet och jag hade tänkt att potatisarna skulle komma i marken denna helgen...men kanske det är lite för kallt än - det ska vara 7-8 grader i jorden...

Ja nu har jag iallafall tagit lite kvällsbilder från vad som är igång den här helgen. Äppel och körsbärsblomster är på gång. Om det kunde slå om till värme och sol nu - så bin och humlor för göra sitt - så kan det bli en fin skörd. Tulpanerna är på gång och av Farmors ärvda lilla Lila fina finns nu bara ett exemplar kvar - så elegant!Nu väntar några dagar på "Sommartorpet" hoppas det kan bli lite varmare. Leva på hoppet gör jag - och nu hoppar jag i en varm dusch innan en kopp te får värma insidan.

...och nu dök helt plötsligt den här lilla klassiska svartvita upp i mitt huvud :)
FascineradEfter en slitsam vecka summerar jag här på fredag kvällen....väljer bort energislukande avdelningar och skrapar i hop en hög med rena guldkorn och koncentrerar mig på att samla kraft av den högen i stället - fungerar mycket bra - "Att välja glädje" citat Kaj Polack....

Möten med människor är fascinerande, det är också fascinerande att så små enkla saker i vardagen gör så enorm skillnad. Att i ett möte ge ett extra leende, en uppmuntrande kommentar - vara snäll och omtänksam...på mindre än en minut kan du påverka en annan människas dag mycket mer än vad man kan tro. Lika snabbt kan upplevelsen bli en helt annan och sitta kvar som en giftpil som sipprar ut en jämn dos av irritation resten av dagen - man kan välja sin dag och man kan också välja att ge andra en bra dag - så befriande med valfrihet! Dessutom är delad glädje dubbel glädje - man får vad man ger - Fascinerande. I veckan mötte jag en människa som verligen valde att välja gläje i sin vardag. Är det en medfödd talang, eller en träningssak? Jag tror på det senare.

Denna veckan har jag även upplevt en riktigt härlig kväll med några kvinnor och en "halvåttahosmigmiddag" som smakade ljuvligt och en förtjusande värdinna! Ett par glas vin att förgylla vardagen med gav extra guldkant och trots alldeles för få timmars sömn innan jobbdag - så var det värt varenda liten minut! Även det fascinerande....tänka sig att åka 1,5 timma en vardag kväll för en middag, när man knappt vet hur man ska ta sig till fåtöljen snabbt nog en annan kväll. Det finns oande mängder energi om man har rätta viljan :)

Så några rader om föregående helgs stora musikupplevelse. Att sjunga i kör har blivit något av det bästa jag gjort för sinnena och helgens vårkonserter på Kulturbruket i Mellerud var magiska. Längtar redan till nästa föreställlning i augusti! Här handlar det också om oerhört mycket positiv energi. En otrolig kraft!  Att sedan få stående ovationer från en fullsatt lokal...Halleluja moment typ!Ja så var det fredag kväll. Nyklippt och lite ny färg i håret, lite trött men nöjd tar jag mig ett vinglas och lutar mig tillbaka och låter helgen nalkas.

3 veckor sedan PåskSom för dom flesta, så upplever jag att tiden går väldigt fort. Nu har vi bockat av april och Maj gled in storstilat med en makalöst fin dag. Klarblå himmel och varm som en sommardag. Lövträden har exploderat idag och gräsmattor har målats gröna. Många blomsterfynd har förevigats med kameran med mig ålandes i gröngräset.Förra helgen var jag i Amsterdam och förlustade mig. Självklart var det besök i Keugenhof - med miljoner tulpaner att beskåda - fantastiskt vackert - måste upplevas!Ja det blev en heldag i parken med en hängiven svenska som guidade oss runt. Vi hann också  med Van Gogh muséet och ett studiebesök hos Henikens bryggeri.  Många, många härliga skratt med detta glada gäng, mycket god mat och vi hann såklart med några timmar på uteserveringar med Rosévin i glasen :)Denna helgen har vi avverkat Tjörn, några timmar på jobbet igår och så var det dags för årets första grillkväll på altanen. Inlindade i filtar och avslut med egen liten brasa. Skålade i lite bubblor då det fanns flera anledningar att fira och så åkte vi till Billingsfors för att se det stora vackra fyrverkeriet.

Maj kunde inte startat på ett bättre sätt. Tror faktiskt att ett blekt vinteransikte har fått lite färg idag. Hoppas på fortsatt bra väder och i vilket fall så har jag bestämt att njuta varje dag av att vi nu är inne i "Sommartider" oavsett väder! Hur tänker du göra?