Andra Bullar

I går gjorde vi en trevlig utflykt till SemleCafét på Not Quite i Fengersfors. Har ni vägarna förbi i norra Dalsland, så missa inte detta guldkorn till ställe, stället där Kreativiteten flödar!

Målet för dagen var alltså andra bullar....ja kanske inte just bullar - men fyllningen! Hallon, Havtorn, Choklad...Trevlig idé - och det var det många som tyckte - hemtrevlig atmosfär med blandat porslin och robusta möbler...en fullträff!

Vår bästa tid är nu

...svarade en kompis på Facebook, när jag plitade ner mina torsdagstankar officiellt på Facebook:

...två månader har gått sedan vi dästa satt runt bordet och summerade julafton. Tomten åkt iväg på sparken för flera timmar sen' i månskenet. Barnen sitter fördjupade i nya önskesakerna...Om fyra månader är vi på peaken av årets ljusaste månad, sedan vänder det....Hmmmm...alltså bör vi njuta mer av ljusets ankomst i stället för att längta att tiden ska gå fortare mot våren...går det inte fort nog ändå? Sånt' sitter jag och klurar på en torsdag i slutet av februari...vad klurar ni på?

Det jag vill säga med det...är det inte onödigt mycket energitjuveri att dagligen tänka på vad lång vintern varit...ja, jag vet - jag åker dit då och då jag också. Men vi kan inte göra något åt det och vi bor där vi bor - så om vi tänker att vår bästa tid är nu, så blir det bra mycket roligare och intressant att leva - don't you think?...året runt...
















Pad Thai goes Falukorv

Hasade mig mot Konsum efter jobbet. Inte det minsta lust att handla, än mindre att hitta på något snabbt och enkelt. Inga som helst kreativa idéer ploppade upp...hjärnmos skulle man kunna benämna tillståndet. Det enda jag kom på, var en riktig tisdagsklassiker - Falukorv, den här gången från WärmlandsCharken för 21.90...

Att steka den i skivor och dura på en gryta snabbmakaroner...näÄ där gick min gräns...så jag kollade in i kylen. Där fanns en lätt sliten rödlök, en tillika paprika, ett paket bortglömda sockerärtor sedan förra helgen och så en plastburk med spagetti från igår...

Med detta upplyftande sällskap skapades en försvenskad Pad Thai som kompletterades med färsk Ingefära, vitlök och lite chili. En wok med några droppar oystersauce och HÄPP! Tisdagsfalukorven fick sig ett rejält lyft - Rekommenderas!

Klicka här för att njuta av Pad Thais hemland