Episod 2...

Nu har vi fått Guds ord, grabben är inskriven som konfirmand och vi har haft ett sent 11-kaffe hos gårdagens värdpar!

I går ja....vart var vi....Jo, jag kom hem och rustade för Skaldjurskvällen. Lady Marmelade i en burk fick förgyllas med text och dekoration, vad kunde passa bättre än en snäcka på Skaldjursafton!


Jag bakade en paj, som jag verkligen vill rekommendera till skaldjur. Den hittade jag på baksidan av kräftpaketet:
75 g smör, 2 dl mjöl, 1-2 msk vatten och färsk timjan, fixas till ett pajskal. Fräs 200 g kantareller, 1 lök sakta, sakta i smör, så smaken blir så där ljuvlig.....krossa 5 enbär och rör i det sista. Lägg detta i pajformen (jag förgräddade inte)Äggstanning av 2 ägg och 2 dl grädde och så MINST 2 dl Västerbotten. 225 ' i 15 min. Mums!
Jag döper den härmed till:
GOLLUMS Preschööösss Paj!

Mitt i festförberedelser, säger jag till grabben att "göra sig iordning". Då svarar han, att han bara vill se färdigt en klassiker - vet ni vad!? Långben på husvagnssemester - jo det är sant! Första gången i mitt liv, som jag ser den någon annan gång än på julafton! Hämtade mobilen och fick med bilden jag såg framför mig på onsdag kväll.....

...det är strax före huv'et åker ner mellan knäna....precis så kände jag mig då....

Men nu var jag pigg och alert! Plockade ihop resten av knytet...och så åkte vi iväg i den härliga sensommarkvällen. Där på altanen väntade vännerna och vi skålade in kvällen. Värdparet hade gjort så fint och vilken lycka att kunna sitta ute och äta allt det goda. Vi satt i timmar och njöt av turkiska kräftor, havskräftor, räkor, pajer, bröd och mumsiga ostar och så klart lite Lady Marmelade! Den passade även till den makalöst goda chokladkakan som serverades till kaffet. Ser du Pia-Lotta, jag hittade Marovinet - det var suveränt till havskräftor! Här kommer ett bildcolage där även jag bjussar på en liten smygbild på mig själv....är inte mycket för att sätta ut foto på bloggen, men det var någon som ville "ha ett ansikte" på Nygamlan....så håll till godo :)

Tack för en härlig kväll i goda vänners sällskap! Många roliga minnen, härliga snappsvisor och mycket skratt!!!
....åsså sist men inte minst.......ps. Tack Anna för receptet på Päronmarmeladen, den var verkligen god och spetsad med lite dessertvin blev den en smaschhit! Hämta inspirationen hos Anna http://www.filipendula.blogg.se/2008/august/lyxig-marmelad.html

Ikväll ska vi åka och se ARN och i morgon börjar en ny härlig vecka!

Lördag med massa Guldkant!

Här sitter jag på söndag morgon och lyssnar på Mannheimer & Tengby (precis som du Anna, härligt program. Tog mig just en sväng med Barry White :) )

Jag har många bilder och blogg i kroppen, så här dagen efter. Får nog dela upp det lite, för om en timme ska vi vara i kyrkan för inskrivning till konfirmation!

Ok, here we go! I går åkte jag med min mamma, pappa och dotter till Åmål. Jag skulle till frissan och götta mig. (hos min frissa är det mobilförbud och en underbar miljö) Det var festligheter i stan' och resten av resesällskapet "gjorde stan" medan jag satt hos frissan i ett par timmar och varvade ner. Så härligt att kunna bläddra i inredning och frisyrtidningar i godan ro. Min frissa har ett stort inredningsintresse och kombinerar salongen med en inredningsbutik i nära anslutning. Det är inte lätt att gå därifrån med något till hemmet i påsen....igår var det rea så ett par helt nödvändiga ytterkrukor kom med ut....Jag kom ut därifrån med fulladdade batterier och nya slingor. Ordningen återställd efter den hysteriska veckan :)

Sedan blev det vimmel på stan. Träffade människor jag inte träffat på åratal, så himla roligt!! Det var bl.a bilutställning längs hela gatan. Hittade ett ekipage som matchar färgerna på min mobil perfekt...så ett sådan borde man ju ha ;)


En annan bil som var rörande att se, var en kopia på min Morfars bil. Jag kunde känna lukten av barndom när jag stack in näsan genom rutan. I den lilla hålan bakom baksätet, satt jag och min kusin och "knödde", det var före bilbarnstolar, bälten och krockkuddar....Morfar köpte en spillrans ny 1956 och stora ögon gjordes visst av grannen. Mamma citerade:
"ja den var väl fin - MEN VILKEN JÄVLA FÄRG!" Det var rakt på sak....färgen var nog uppseendeväckande då. Min pappa tror att den var den första metallicfärgen som gjordes. Ni ser den kanske inte, men på sidan mellan fram och bakre fönster, sitter "blinkersen" som fälldes ut vid sväng! Är inte den helt underbar!!! Vill ha en liten bubbla känner jag!!  Morfar sitter säkert i sin himmel och ler nu, när jag tänker på alla mysiga minnen från barndomen och livet med mormor och morfar - kramen!


Dagen var en riktig nostalgitripp och mycket social! Vi avslutade med en grandios fika på ett härligt café i solen.

Oj nu hinner jag inte mer just nu....får väcka resten av familjen och rusta för kyrkligt besök, kanske kan vara nyttligt för Lady Marmelade & Co ;)

Sijoläjter!

Lady Marmelade!!!

Voulez vous coucher avec moi....Här går jag och sjunger vilt i köket medans grytan puttrar. Jag hackar valnötter och dricker lite rött emellanåt.....


Här kan man verkligen tala om en fantastisk förvandling!!! I går kväll, trodde jag nästan själva den.....flög på mig. Jag tänkte, att nu jäklar har Gollum tagit herraväldet...Jag kom hem, alldeles för sent i vanlig ordning denna veckan. Det första jag gjorde var att slänga ut hushållssoporna, någja, det var det jag skulle göra.....men innan händerna nådde ner till soppåsen, brände det till i ryggen och där blev jag ståendes i nästan 90 gradersvinkel och kunde inte röra mig......Förstår ni!!?? Somliga straffar Gud genast.....och nu, lagom till helgen, skulle jag minnsan få mig en liten varning - MAN DELAR MED SIG AV JORDENS RIKEDOMAR!!!!  Jag syftar förstås på mitt kantarellego........

Det blev inte många knop med mig igår efter det.....Har gjort ont som attan hela dagen på jobbet och nu när jag kom hem var jag trött och sliten. Kidsen åkte före in på TV-lags matchen, maken ville allt in och kolla.......men jag stannade hemma. Sitter hellre häääääääääääär, eller går hellre omkring här och luuuuuktar på min Päronmarmelad. Det är Anna www.filipendula.blogg.se/ som varit igång igen och inspererat mig!!  Jag hällde på lite ljuvlig Moscatel de stubal...oh la la....i med valnötterna....bubbel, bubbel....härlig doft.....måste prova.....en bit Saint Agur....å du Saaaliga....

Ja, så jag känner att ryggen blev så mycket bättre med en endaste gång, att nu får det bli ett glas rött till, eller kanske lite bubblor (eller hur Anna) och varför inte lite bubblor på mitt lilla Spa.....Japp så får det bli! Äh...på med musiken igen....Voulez vous coucher avec moi....

I morgon ska jag på Skaldjurskväll hos mycket goda vänner! En burk Lady Marmelade åker såklart med till Värdparet....Det blir bra till ostbrickan och så resten av Moscatellen. Men först ska jag ju till frissan också, oj, oj, oj, vad jag koser (norska) mig nu. En bra avslutning på en intensiv vecka kan man säja. Önskar er alla en fortsatt härlig fredagkväll.
Kramis