Nygammalt Växthus

Vi köpte det för över 20 år sedan och det har odlats en hel del men denna helgen har det gjorts om till ett Lusthus - ett litet glashus där jag känner jag kommer spendera så mycket tid jag bara kan. Det kommer odlas både på mig och klorofyllet. Här kommer jag få lugn och harmoni, en plats för vila och rekreation men även en plats där vi kan få lite förskott på sommaren. I morse var det frost på åkrarna, men vid tiotiden tog vi frukostkorgen med oss och kunde äta i nästan 25 graders värme...så ljuvligt.
 
 
I eftermiddag har jag varit själv hemma, planterat och fixat. Sonen flyttade i fredags och det känns lite konstigt för mor såklart. Inte minst när jag hittade krukorna från dagis som han målat...tiden går...i botten på krukan kan jag se RG skrivet med liten rund hand...suck...
 
 
Iskall vind ute, men fortfarande 15 grader varmt inne i glashuset vid 17 tiden...jag spelar Lugna favoriter, planterar, funderar, skriver lite i turkosa boken - vilken otroligt skön söndag....
 
 
 
 
Så då har jag fått ner lite plantor för lust skull, ett par kryddor och några tomatplantor. Kikar försiktigt på väderprognosen och den visar inga minussiffror och solarna verkar dugga tätt - det ser lovande ut för mig och min nygamla GlasOas!

Spännande kök

 
En dag åkte vi någon kilometer österut och hamnade på en strand där vi var ensamma västerlänningar.
 
Vid lunchtid hamnade på ett av alla kök längs stranden. Det verkar som halva släkten, för att inte säga större delen av släkten ingår i företaget. Alla med sin specialitet. Någon hackar och skär, någon grillar, en annan mortlar dessa fantastiska röror som blir sallader av himmelska höjder (och så stark att du kan användas som raketbränsle om du så önskar - så tänk på att försöka förmedla "not so spicy") Någon sitter mitt i hela firman och har hand om räkenskaper, några yngre flickor springer runt med menyer och beställningar. Ja det är ett facinerande skådespel och man kan få se en del nya råvaror....Lunchen kostade oss 8 kr och var fantastiskt god. En halvliter öl att skölja ner härligheten kostade 12 kr. Att man dessutom sitter i skuggan av exotiska träd gör ju inte saken sämre...
 
 
 
 
 
 
 

Nybyggartider

Herr och fru Talgoxe inreder vårens näste. Jag iaktog dom en stund i eftermiddag. Paret hade ett fasligt sjå - fram och tillbaka. Bra teamwork där man delar på hushållssysslorna. 
 
Huset är valt med omsorg, med dess förstärkta tak och placerat i skydd för sydvästvinden som brukar vara kraftig i området lagom till småttingarna ska flyga ur boet, här har inget lämnats åt slumpen.
 
Viktigt att vara väl förberedd innan tiotalet nya familjemedlemmar ska fostras och födas. Den gamla lönnen har  många fjärilslarver och annat smått och gott i delikatessväg att erbjuda till dom små. Skulle utbudet sina, finns det gott om  äppel och körsbärsträd att utforska jaktmarkerna på.
 
Det strävsamma paret har en härlig småbarnstid att se fram emot.
 
 
Ibland måste man få pusta ut....