Kvinnorna i mitt liv

Tisdagkväll hos mig. Vårens varmaste kväll så här långt och middag gick i "grönt"
 
Två kvällar på rad och en ordentligt boost av vänninor av bästa slag. Mat, dryck, snack och skratt. I stort och smått i dur och i moll. Det är rent av en livsnödvändighet att få ge och ta av varandras liv och leverne. Allt är inte en dans på rosor och ibland tar det emot, livet ger sorg och glädje....
Men att delad glädje är minst dubbelt upp - om detta råder ingen tvekan efter dessa dagar och det är skönt att veta att ett gott skratt förlänger livet, så nu kan vi med stor tillförsikt se på framtiden!
 
 
Igår var jag inbjuden på TeSuppé, där det för dagen serverades hemgjord sushi och grönt te. Makalöst gott och väldigt passande med rykande varmt te denna kvällen, som var tisdagens raka motsats - spöregn!
Te-servisen har jag fått i arvegods genom min mamma och var min mormors bröllopspresent. Jag har haft turen att kunna komplettera halvdussinet med ytterligare ett genom en loppis. 

Risk för överdos?

 
Oj oj oj...idag typ galopperade jag ner till Glashuset. Kassarna fulla av kanonfina plantor. Tomater av allehanda slag, vita, bruna, röda, oranga, stora, små, busk, ampel...och så chilli..Hot Lemon, eller vad sägs om Golden Greek, en peperoni som  bara namnet gör att man drömmer om ljumma kvällar bland blåvita hus i Grekiska övärlden. Fin fina plantor, en del har redan gått i blom! Ekologiskt och varsamt uppväxta i Åmål i ett vardagsrum! Aldrig haft så stora fina plantor i Växthuset så här tidigt och inte så många sorter heller - jisses så spännande det ska bli och följa dom i sommar.
 
 
Ja, så där håller jag på...pysslar och planeterar, hör på fågelsång, drömmer och tänker. Fantastiskt avkopplande. Gänns som jag gärna överdoserar!  Kvällssolen strilar sig igenom björkhaget och ger extra färg åt blommor och blader. Rapsoljan med örter och vitlök i motljus går ju jag igång på, för att inte tala om likören som är kvar efter förra sommarens bär i Strårom! Bären tog slut till jul men likören som är kvar intages med stor varsamhet enorm inlevelse - den är verkligen så ljuvlig.
 
 
En stilstudie på en rosa pelargonia som matchar hänget i fönstret, eller som att plötsligt få se att ett Ruccolafrö har spräckt markytan idag.
 
 
Lite blommor i en  luftfuktare för element - nytt användingsområde! 
 
 
Det var dagens dos i min GlasOas
 
//Anneli

Direkt Import & Export

 
12 minuter i sex, dagen innan avgång till Thailand...jag sitter på jobbet och kommer plötsligt ihåg - .... vi skulle ju ta med en vinbox per par! Jisses - upp och iväg till Systembolaget. Där hittar jag ju den perfekta semesterförpackningen, märkt NYHET!
"Jo, jo" - sa jag till butikschefen, " rekommenderar du  mig att dra den här runt drygt halva jordklotet?"
Visst gjorde hon det. En succé vid poolkanten, ett perfekt sommarvin, väl kylt i immat glas...
Lajsans vintips 5 Vårsolar är betyget!
Kan meddela att det även passade perfekt till en pasta med kräftstjärtar en råkall majkväll också. Denna gången uppkrupen i tv-soffan med pläd för att komma i närheten av Thaivärmen Swedishstyle :)
 
 
Vad det gäller direktimport, så från en liten del av den 41 mil långa sandstranden i Siambukten, fick några snäckor följa med hem...hela långa vägen hem i en väska och så plötsligt och i plockarstunden helt oplanerat, hamnar rariteterna i en gammal skål i pressglas i min GlasOas. 
 
 
Då var det helg igen. ett par dagar emellan är för visso en smula förvirrande, men inte desto mindre uppskattat!