Skördetider & Planering

Sista dagen i augusti, vilken började bra nära frost...3 grader 06.00...brrr, känns inte det väääl tidigt!? Men vilken underbar dag det blev! Gick ut i solen på lunchen och det var ju rena sommaren igen! Vill haaaa mer sådana dagar!

Det är mycket planeringsarbete på gång nu. Det känns att höstterminen är igång - för alla...I går drog Innebandysäsongen igång med ett litet meeting. Nytt sparprojekt drar igång, med siktet inställt på Prag om två år igen, eller om vi hittar på något annan spännande. På jobbet är det också full fart på planeringsfronten och jag är redan och rör i vecka 48!! Vi snackar adventstider! På mailen droppar det in olika alternativ på Italien, min "hemläxa" inför nästa fredagsmöte med girlsen - dom utan nål och tråd i syjuntan. Det blir ett meeting med planering på nästa försommarsemester...ja herre jisses vilket planerande :)

Men jag glömmer inte bort att leva i nuet heller. Idag var jag hos frissan och varvade ner med en mycket trevlig pratstund, en fruktansvärt god kopp kaffe och lusläste en hel kvällstidning medan ljusa slingor förgyllde min något gråtonade hårbotten. Det kallar jag guldkant, alltså inte på hårbotten utan att läsa en hel tidning från pärm till pärm!

Efter middag med familjen, blev det mina röda goddiga gummistövlar på och så ut i trädgården. Snyggade till i växthuset. Det har varit ett mycket bra gurkår och många långa kvistar med tomater finns kvar och många små gurkor. Så ingen frost tack....Fikon blir det också många av i år. På friland har både gul och röd lök stortrivts. Nu slutskördade jag idag och gjorde klart för plantering av nästa års Vitlök som ska pillas ner redan nu, zuccini växer också så det knakar...ja det är på det hela taget en härlig Skördetid just nu!!

Nu ska jag ta med mig en tidning full av vårlökar...lite mer planering återstår denna dag....dax att beställa nya rariteter....sen sover jag nog mer än gott!


Ingen väg ut...

I natt har himlen öppnat sig och vräkt ner våldsamma vattenmassor över byn. Vår väg är avskuren och vi kommer inte ut med bilen. Vår lilla porlande bäck från berget är idag en rejäl fors....

Vi bor säkert på vår lilla kulle, men grannhuset nere vid landsvägen, där står trädgården under vatten. Riksradion går ut och varnar om stora vattenmassor på väg 164 vid Laxarby...det är här det...Ska på kräftskiva ikväll - det kanske blir en simtur..Mitt i eländet, måste jag passa på att vara ambasadör för vackra Baldersnäs Herrgård där jag hade förmånen att tillbringa ett par dagar denna veckan. Bara tjugo minuters bilväg härifrån. Den nya ägaren har börjat med byggnationen av en anslutande hotelldel. Det är ett underbart ställe, så planera in ett besök - jag kan komma och vara din personliga guide :)

Här hade hotelvärdinnan gjort det lilla extra i restaurangdel, kaffepauser, frukosten, konferensrum...ja ni vet den extra lilla piffen. Hembakt som var himmelskt, ljummet nybakat bröd till måltiderna och middag i gammal genuin herrgårdsmiljö...ja ingen går besviken härifrån!

Trevlig helg på er!Nästa anhalt...

...från Semesterarkivet denna sommar blev Prag. En underbart rolig resa, en hel vecka med en grupp på 66 personer med tåg ner över Europa. En upplevelse utöver det vanliga måste jag säga. Som gammal tågluffare från det glada 80 talet, kändes det givetvis helt rätt att packa i ryggsäcken, vilket också visade sig vara det ultimata sättet. Det är inte helt händigt att bära resväskor i trappor upp och ner i centralstationer...

Sommarvärmen hade kommit ordentligt i Sverige och varmare skulle det bli. Det var ett härligt gäng, två ungdomslag i innebandy med ledare och föräldrar.Tåget gick via Göteborg och vidare mot Lund och så småningom rullade vi på färjan som tog oss ut på kontinenten. Liggvagnar...ja det är ju inte fantastiskt gott om plats med 6 britsar i varje vagn. Lite pyssel och syssel innan allt bagage var på plats....Ungdomarna sov nog inte många timmar den natten...spännande värre..Tågbyte kl 06 på morgonen i Berlin och så slutsträckan mot Prag genom härligt landskap och längs ringlande vatten. Frukost i restaurangvagn med vita linnedukar och servitörer med vit skjorta, svarta byxor och fluga. Sämre dagar kan man ha :)

Prag är bedövande vackert! Gamla stan' har fått ett ansikte! Vilken arkitektur, färger, gränder, broar, restauranger....ja det går inte att beskriva, måste upplevas.

Hälften av veckan gick ut på att utforska staden och andra hälften att heja på våra riktigt duktiga ungdomar - och tjejerna knep bronset!! Hundratals lag toalt med alla grupper från hela Europa - en makalös organisation och spel i olika hallar över hela stan - så vi har verkligen lärt oss tunnelbana och spårvagn och fått se så mycket av stan! Men jag åker mer än gärna tillbaka...och det finns redan nu planer på att dra iväg med ett par lag igen om två år...då står jag på perongen med ryggan igen!

En improviserad picnic i parken och hittar man inga vinglas så varför inte köpa färglada souvernirmuggar. Goda ostar, solmogna frukter, bröd och vin och så timmar i gröngräset...underbart!Kvällspromenader genom vackra Prag, ljummen temperatur och myggfritt...

Inte varje FotbollsVM som man får uppleva på stora torget i Gamla Prag. Här en bild från ovan dagtid...

Ett axplock av alla hundratals foto jag har och förhoppningsvis en liten inblick i min upplevelse av Prag. Jag rekommenderar verkligen en semestertripp hit och varför inte packa ryggan och dra i väg ut i Europa!? Har du inte provat tågluffa - så är det hög tid...allt kan hända...jag fick en ny kontakt från Mexico och är välkommen att ta med mig min familj dit, till henne som gör dom bästa torrtillias i hela Mexico och är massör i Mexikanska landslaget i freesbee!! Men det är en annan historia....:)