träna på att vara nöjd...

...visst är det lätt gjort att gå och tänka på allt man inte gjort, istället för att vara nöjd med det man har gjort! Lätt att gå miste om nuet. Lätt att fastna i dagliga rutiner, måndag - fredag......Någon som känner igen sig?

Idag har jag tränat på att vara nöjd!  Jag är särskilt nöjd med "efterjobbettiden". Vädret var ju bara för härligt, när jag gick ut till parkeringen så där vid 17-tiden. Hade ca en halvtimmes bilfärd hem. Gick in för att se mig om, lägga märke till grönskan och hur fantastisk vacker naturen är. På vägen hem åkte jag förbi en loppis....tänkte en tiondels sekund på att stoppa och gå in en sväng....men nej, det hinner jag inte.....åkte förbi, men gjorde det oväntade...tänkte - men varför då??? Varför skulle jag inte kunna hinna med det??? Sagt och gjort, vände på första bästa ställe och gav mig in i loppishyllorna. Naturligtvis hittade jag flera, helt oumbärliga saker att ta med hem:

image153En helt nödvändig sak i nysilver! 20 kr

image154En vas för ängsblommor - måste ha! 15 kr

image155Häpp - förvaring för...ja vaddå...kan aldrig veta! 15 kr

image156Pyttesmå glasskålar för flingsalt kanske?10 kr för 2!!

Kan man bli annat än nöjd!! Tyckte det var världens fynd! Glad i hågen fortsatte jag min färd hemmåt. Nysilverskålen var alldeles svart, men blev ju som en kronjuvel efter lite silverputs!

Kvällen blev en ren njutningssträcka. Var i trädgården och pysslade om mina växter. Det var alldelses lugnt och stilla. Fågelsång och göken var i sitt ässe uppe på berget. Maken spikade på husfasaden och var också helnöjd.
Sonen kom från kompis och var nöjd med sitt grupparbete - dom hade spelat in en film! Dotter kom hem från fotbollsmatch och var supernöjd över storvinst.

Som sagt, det är bra att träna sig på att vara nöjd! Tror jag kommer sova mycket gott i natt. Nu har jag bara en uppgift kvar....en liten redovisning inför morgondagen. Åker i ottan med några kollegor. Bergis bara jag som gör redovisningen vid minatt, kvällen innan......men jag är ju nöjd, så det kan ju bara bli bra - eller vad tror ni ;)

Natti!

ps. tack för allt peptalk inför talet! Jag har bestämt mig för att vara.............nöjd........fniss!

I denna ljuva sommartid.....

Nu verkar det som värmen är på väg tillbaka igen! Lagom till skolavslutningen måntro. Här hos oss, sjunger vi in sommarlovet nästa onsdag kväll. Har blivit ombedd att ha hand om årets Sommartal i kyrkan- gulp....då ska vi se när det kan snos ihop några rader om det. Det är ju faktiskt flera dagar tills dess...

Nu har då helgen gått också. I stort sett varje timme var inplanerad från lördag morgon till söndag kväll. Maken var på Solvalla hela helgen och förlustade sig. Inte verkade det vara en säck pengar med hem på bussen, men säkert hade grabbarna en helhelg alla kategorier. Säkert hur kul som helst för den som gillar travsportens speciella atmosfär.......

I min sfär var det först Skolans Dag på lördag. En gammal anrik tradition på vår lilla skola. Barnen får "visa upp sig" både på scen och i klassrummet. Växtförsäljning, loppis, kaffe och tipspromenad. Härligt väder och trevlig gemenskap. Sedan drog jag iväg på 40-års fest i Karlstad. Mycket trevlig kväll, med mycket god mat och trevligt sällskap. Tävlingar och vinnarskallar bjöd på mången stora skrattsalvor - oj, oj, oj så mycket kul man kan ha med enkla medel...eller vad säger ni som var med! Härligt "utskrattad" åkte jag hem dom dryga 10 milen i försommarnatten och släkte ljusen vid 03.00.

Söndag och uppe med tuppen igen. Mors dag. Många var dom mödrar som skulle träffas på 11-kaffe hos svärmor. Köpt mig fri från arbete och åkte in till Ica för att hämta en smörgåstårta. Kusinerna fick ta hand om garnering på den sötare varianten av tårta och så träffades dom flesta i  familjen i gröngräset på en Morsdagspicnic.

Eftermiddagen gick i fotbollens tecken, då båda kidsen hade matcher...så bortåt 7 tiden på kvällen kom jag hem och toppade turbohelgen med lite plantering i trädgården. 4 rosor fick nya hem hos oss och vet ni - 2 vita rosor att utöka planteringen med, fick jag på Mors dag!

Till sist: Alla ni som talat om för mig att ni är inne i min bloggvärld men inte lämnar ett avtryck, snälla lämna en kommentar, det är trevligt att veta vem som är "up to date".....vill ni vara anonyma för övriga, sms:a ditt alias så vet jag vem som varit inne.

Nej, nu ska jag stupa mig i säng, kanske fundera lite på det där talet.....

I'm alive!

Turboveckorna avlöser varandra just nu, både på jobbet och hemma.......har lagt den lilla fritid som finns på trädgården så bloggandet har legat i träda i en vecka.

Hjärnan vann bataljen, kan hälsas från lagledarsidan, men det var en tillfällig formtopp i vanlig ordning.....dubbelsuck....men många muskler i vila fick bekänna färg vid hårt kroppsarbete i helgen, då jord och stenar  och kodynga flyttades runt i timtal.

Nu är det snyggt och prydligt och klart för plantering. Inhandlade diverse väldoftande rosor (enligt trädgårdsmästaren) Håller på att planera en ny uteplats, där jag planerar att häcka i sommar, omringad av väldoftande blommor, med en stor kaffekopp i handen, eller vinglas or whatever.......gäller att ha visioner :)
Det blir väl lugnare nån' gång....


image150