seriös semesterfeeling

Så var den dagen gjord! Nu är det semester på allvar....Denna "klämdag" på jobbet, var sedan länge planerad så det var inte mer med det....den blev intensiv och lång och när jag kom hem allt för sent, så ringer min 11-åring:

-"Mamma, har du varit uppe på er sovrum än???"
-"Nej....hur så...."
-"gå upp då!men lägg inte på!"
-"....ok...."

tripp, trapp, tripp, trapp uppför trappan.......

-"MEN HERREGUD!"
-"Tihi"
-"Jamän du är ju för go, min älskade gullunge!"
-"titta på toa också...hi, hi"
-"ååååååååå"

....alltså tjejen hade städat så fint, dammat och ställt saker och ting på nytt vis och varit uti i trädgården och plockat buketter med blommor både till sov och badrum! Jag kan säga, att där fällde jag en tår.....


Så fixade vi till  lite god mat tillsammans. Tog en liten sväng i trädgården och luktade på sommarregnet. Kunder på jobbet har talat om för mig idag, att till veckan kommer värmen igen - man bugar!!!Har nu förberett en lunch och en middag till tjejgänget med kids i stugan till veckan. Kan dela med mig av en god köttfärsfavvo. När ungarna äter "vanlig" tacopaj, så äter vi brudar vuxenvarianten:

1 gul lök
500 g köttfärs
smör
2 vitlöksklyftor
2 tomater
1/2 dl chilisås
1/2 dl vatten
1 tsk oregano
4 stänk tabasco
salt
peppar

Bryn lök och färs och pressa över vitlök. Tärna tomater och tillsätt dom och chilisås och vatten. Småputtra, smula ner oregano, salt och peppar.
Lägg på en bädd av tacochips och squashskivor eller fyll ett pajskal. Gratinera 10 - 15 min.

under tiden mixa

100 g Philadelphia
1 dl lätt creme fraiche
lite flingsalt
1 pressa vitlöksklyfa

Ringla över ostsåsen på pajen och dekorera med svarta oliver!

Kan med fördel knäcka ett par mexicanska pilsner till detta - ja, vaför inte trycka ner en limeklyfta i buteljen??
  +

Tja, det var väl allt för dagen. Nu blir det till att kojsa och sova 5 kvart i timmen. Samling på Fotbollsplanen 9.30 och då ska vi packa för övernattning i morgon bitti först! Yes - here we go!!!

Natti folks!

Efter 4 dagars röj.....


....har jag nu kollat in Spanien i semi - dom ägde!
 
Alltså, känn på den här: Alla garderober är utrensade, allt ligger i prydliga, sorterade högar. Köksskåpen likaså - tror knappt det är sant och halååååå va' grejer jag slängt! Feng shui kallas det visst på kinesiska - därför är nu huset dekorerat med pioner, dessa ljuvliga blomster!

Låter nog helt hysteriskt, men jag känner att jag fått massor av god energi av detta mas i fyra dagar. Tar mig friheten och lånar en bild från bloggkompisen http://nightviolet.blogg.se/  är man bara effektiv så...he, he, heMen jag har faktiskt ägnat mig åt mer semesterklingande aktiviteter också

läser en bok
frukost i det fria
en middagslur
pratat lite med mina blommor
sappat lite rosé
fikat nybakade kakor!!!! med mina barn

...så i morgon ska jag faktist till jobbet en sväng.....sedan blir det fotbollsläger för våra ungdomar hela helgen. Ska stå i "plåsterhuset" som min son kallade det. En plats dit man går om man fått ont, behöver vatten, massage, frukt eller bara behöver pusta ut en stund...trevligt jobb. Det är nog 4:e året vi kör detta evenemang. Det har blivit jätte poppis och bygger på att byggdens föräldrar ställer upp. Jag måste säga, att jag är stolt över att bo här. Folk ställer verkligen upp med en glad min desstom - härligt - föreningsarbete förenar verkligen.Övernattning i tält och helpension. Hoppas att vädret blir bra!

Sedan väntar en vecka med mina tre systrar och alla våra barn. Vi ska vara i stugan och bara ha semester......och kanse lite bröllopsbestyr :)

Kan bli lite dåligt med bloggandet....där finns inga datorer så långt ögat når. Kör ev röksignaler!! Håll utkik! och lyssnar ni noga nästa fredag, kanske ni hör mig ända från Ullevi - "BORN IN THE USA......" tänk er den urladdningen efter en veckas semester....håll i hatten!!!

Vi hörs!

ps. Till min moster: Grattis till lyckat sverigebesök för dina Amerikanare! Men jag är inte förvånad, det klart det blev super duper! Ha' nu en underbar semestertripp over there - så jätteroligt!! Vill höra allt när du kommer hem - tror det är dags att du startar en blogg!! Kramen!!
semesterröj!

ha, ha, ha, låter som jag varit på värsta festen i dagarna två - men icke, mitt semesterröj för veckan avser djupdykningar i garderob och klädkammare, byrålådor...

Så här vore ju en dröm...inte riktigt i den klassen är jag, men i morse var jag bara tvungen att glänta på dörren till klädkammaren och kika in...mmmmm.....det är en ljuvlig känsla när man gjort jätterenset!! Har skickat sopsäckar med kläder åt olika väderstreck. Barnens kusiner, lilla mamma, syrran (som får ta över dom där jeansen som jag hade tänkt skulle passa denna ovanligt "smala" sommaren....morr!)  och så ett par säckar till insamling. Känns bra!
Idag gick fokus över till tonåringens rum...harkel....där fanns det en del damm....när man väl kom ner till botten så att säga....vojne, där var jätterens ett understatement!!! Men nu ligger var sak på sin plats, rena lakan, piffat och puffat, t.o.m.blommor i en vas! Kände mig lite Ernstig där faktiskt.

Jag har faktiskt slagit mig själv med häpnad idag! När min dotter kom hem från teaterträningen (hon ska spela musikal till torsdag - kul!) så hör jag mig själv säga: Ska vi baka? Hon blev så klart överlycklig och jag så klart , superförvånad! Inte bara en gång utan två!! Kakorna blev faktiskt bra och goda! Brukar som regel sluta med att jag blir superirriterad för att dom flyter ut, eller blir brända, eller nåt' annat som går snett...men inte i dag inte. Hedersmedlem i Bullmammans vänner, det är jag det!!


Tvättade för det vilda och hängde upp i närmast perfekt torkväder. Passade på att gå en runda i trädgården, påta lite i grönsakslandet. Roccolan är klar för skörd - jättefin! Tomaterna på gång, nåja små, men på gång......gurkorna stoppade i växten när värmen försvann....plockade med mig ett fång lejongap och lite annat smått och gott som gjorde sig bra i loppisvasen!Efter middagen så tog jag mig en powernap och på det en dusch. Sedan cyklade jag ner och såg en fotbollsmatch med 11-årslaget. En balja kaffe och lite social samvaro och nu är jag hur pigg som helst - så nu håller jag på att städa ett köksskåp!! Vart i hela hissingen kom den här energin ifrån??????? Måste ha gömt sig i garderoben. Så fruktansvärt skönt att den "kom ut ur garderoben" - halleluja!!

Nix, här går det inte att sitt och blogga bort tiden - tillbaka till Semesterröjet!!