Inte ofta...

Det är inte många gånger i mitt liv, som jag fått chansen att se en hel regnbåge! En bit, eller möjligen en halv....men inte ofta en hel!Ljuset var märkligt utanför, ett regn och åskmoln passerade förbi berget och på motsatt sida lyste solen likt en spotlight. Utsikten från skrivbordet blev enastående vacker och plötsligt hände det - Regnbågen började teckna sig och jag rusade ut barfota i det blöta gräset för att hinna se om den verkligen var hel...och visst var den! Så stor att den inte fick platsen i linsen!! En kort stund fanns den där mot den åskblå himlen och där stod jag, barfota och doften från äppelblomster och hägg var bedövande - rent magiskt....innan jag kom på att det var väldigt kallt om fötterna!

Vad gör man inte för en magic moment...Från högsommar till maj på riktigt


Högsommarvärmen vande vi oss snabbt med, känns som vi har haft en liten Juli mitt i våren - det ställer till det lite, såväl som i hjärnceller som ute i vår herres hage. Syrener som blommar 11 maj, de flesta har redan fått färg i vinterbleka ansikten, grilloset har trängt in ånyo i utedynor - ja sommaren var liksom etablerad...så kommer kylan och regnet tillbaka...och agendan blir plötsligt lite annorlunda.

Den här helgen hade jag räknat med att jobba ute i trädgården i dagarna två. Sätta potatis och få ordning liksom på det mesta...men det blev inte så. Annat kom emellan, inte bara klimatförändringar. Inte ens en gnutta Altanliv som vi anammat rejält sista tiden.

Körde en lite gardening inomhus istället. Omskolade äntligen mina tomatplantor - i toarullar! Vilken idealisk idé! Återvinning och Ekologiskt på alla sätt och vis. Håller fukten vid vattning och bara att sätt ner hela kittet när det blir sådags, och rullen kan förmultna i lugn och ro och plantan får stabilitet - fiffigt, eller hur.Klotbasilikan, var en ny bekantskap i fröpåsen iår. Den har växt till sig bra och den har redan satt i gång återbäringen och används flitigt i köket redan - härligt...
Potatisen som skulle i jorden, får grodda till sig lite ytterligare och så fick jag se, att min Cyklamenkämpe är igång igen!!! Efter oavbrutet blommande i tre år...har den haft en dryg månads vilopaus - måste vara goda gener i den kraken.


Regnet som kommer är välbehövligt, ingen tvekan om det - så resten av Juli får vänta...
Långt mellan varven

Det är inte allt för täta uppdateringar här nu för tiden...men nu känner jag tydligt att jag behöver reflektera. Tiden går så fort och helst skulle maj vara 60 dagar lång...

Nåväl - Nyss var det summering av Påskhelgen, så har Valborg passerat och ytterligare en helg. Vilken försommar vi haft! Fantastiskt rent av, man glömmer snabbt att vintern var lång och kall. Altanlivet hade inte kunnat starta bättre! Det bygget är verkligen det bästa vi gjort! Varje solig dag efter jobbet, blir ju lite av en semesterfeeling. Allt som oftast tar jag mig en powernap...före eller efter maten...Solbrännan kom strax tillbaka efter vinterns bleka fejs. Är inte solen ovanligt "giftig" iår?

Så..vad har hänt... Valborgshelgen tillbringades hos mor & far med projekt Måla Hus. Vilken tur att få så fint väder. Målardagarna har varit planerade sen Nyår...det är inte lika lätt att planera in vädret - men hå och hej, vilken tur vi hade!
Mindre tur hade vår dotter som fick åka ambulans till Näl 1 maj, efter knäskada på fotbollsmatch...har varit på magnetröntgen idag - bara att hoppas att det inte är en korsbandsskada, får svar nästa vecka.

Det var naturligtvis en enorm besvikelse för henne, då stora Innebandycupen i Mora gick av stapeln i helgen. En helg som både föräldrar och aktiva längtar till. En helg full av spänning, upplevelser och socialt umgänge. Det har blivit något av en vårtradition och hör liksom till. Vet inte för vilken gång i ordningen, men jag tror vi varit iväg 6 år, föreningen hade visst varit iväg bortåt 20 år hörde jag.

Mora är en väldigt trevlig stad och mycket gästvänliga människor bor i den lilla staden. Mora hotel ligger fint och i år fick vi en "takvåning" med bästa utsikten, nyrenoverat och fräscht.Tre lag var representerade från Billingsfors IBK och alla tre gjorde mycket gott ifrån sig. Tjejerna åkte ut på straffar i semifinal - på sista straffen! Usch...grymt spännande. P96:or förlorade i semifinal och våra största grabbar knep en silvermedalj efter enastående prestationer under helgen. Vår dotter satt på bänken med laget och hade nog kunnat ge vad som helst för att få vara med...Ja en kanonhelg var det verkligen. Det blir avslutningen för den här säsongen. Nu har vi ju inte Prag den här sommaren...men kanske nästa :)

Slutligen vill jag pränta ner...att idag var jag på NÄL och blev utskriven - efter 2.5 år! Vet inte om ni kommer ihåg att jag var ordentligt sjuk, låg inne på infektionsavdelning i juletid och var sjukskriven till februari. Har inte fått någon klar diagnos på vad jag egentligen åkte på...men enligt läkaren var jag antagligen i så dåligt skick, att immunförsvaret var svagt....Jag var under ordentlig stress under några år och det straffade sig till slut...Inget ont utan att det för något gott med sig, brukar man säga och i mitt fall stämmer det verkligen.

Mina värden var jättedåliga en lång tid efteråt och jag fick ta alla sorters prover och undersökningar, för att utesluta andra hemska sjukdomar. Inget hittades, som väl var,  men värderna var fortsatt dåliga. Jag gick på kontroller och inget större hände, förrän i julas - 2 år efter, så vände det och idag när jag träffade min mycket sympatiske läkare - så tittade förvånat på mig och sa: Dina värden är kanonbra! Vad har du gjort?

...Ja...vad har jag gjort...jag har gjort medvetna val, stannat upp och reflekterat...ja det är många faktorer som jag kan peka på...jag fick andra perspektiv efter den smällen...Jag är mycket bättre på att leva i nuet, ta vara på dom små stunderna, njuta av livet...göra medvetna val.

"Men oj så bra!", sa jag..."då har jag bara en massa kilo att bli av med, så är jag ju i det närmaste perfekt!"

Hon skrattade gott åt mig, kramade min hand och önskade mig en skön sommar....det var en härlig känsla att gå ut från sjukhuset idag!

Nu lägger jag detta bakom mig och väljer en annan väg...

"Var nöjd med allt vad livet ger och allting som du kring dig ser - glöm bort bekymmer, sorger och besvär!"