veckans goda

Godmorgon!

Har varit uppe ett tag och sitter nu och reflekterar över veckan som gått över en kopp kaffe och Ring så spelar vi i bakgrunden...signaturmelodin  liksom ringer in helgen, doften av nykokat kaffe och en stund för mig själv.
(klicka på länken för en extra dos om du missade starten)

Reflektion...tänka tillbaka på vad som hänt och fokusera på det som varit bra och som ger energi. Det är viktigt - gör ni det? Bloggen är ett av mina verktyg. Här ger jag mig själv utrymme för minimalt gnäll :) I så fall försöker jag ta det med glimten i ögat, livet blir lite enklare så.

För en vecka sedan gick jag och flanerade i Gamla Stan i Stockholm. Vårvindar som var ovanligt varma...faktiskt varmaste i år, berättade Taxichaffisen som transporterade oss och tunga, välfyllda väskor till Centralen.I veckan var jag på ett företagarmöte på Baldersnäs Herrgård och fick nöjet att träffa den nye ägaren. Här finns stora planer och rejäla resurser för att restaurera Herrgården till Dalslands juvel - härligt! Ni som inte varit i Dalsland - boka en helg på detta underbara ställe! (klicka på bilden för mer information) Ägaren har många nya idéer och stor erfarenhet av entrepenörskap - detta kommer bli jättebra!

Mera energikickar fick jag dagen därpå, då var det dags för "symötesladies" att träffas. Kvällens värdinna hade trollat fram en uuuuunderbar vårbuffé, en buffé med extra allt kan man säga! Tusen tack för den A-S!! Som alltid lika roligt att träffa denna skara quinns, undrar hur många kilowatt energi man fått på dessa möten under åren....typ 25 år... Vad vore livet utan goda vänner!?

Veckan slutade med två dagars kurs i Göteborg, Lerum och Aspenäs Herrgård - också det ett fantastiskt vackert ställe med strandnära miljö. Sol och vårväder så man kunde ta lunchpromenaden i bara skjortärmarna! En riktigt bra kurs också, så det var två intensiva och fullmatade dagar och jag var tämligen mör när jag kom hem i går kväll. Men att komma hem till Fredagsmyset är ju en perfekt avslutning på veckan

Idag ser det inte lika vårlikt ut, men det regnar så snötäcket minskar för varje timme. Inatt ställer vi om klockorna till Sommartid och om några dagar är vi inne i April och Påsken är här - är det inte en ljuvlig tid så säg!!

Nu ska jag sätta igång och piffa till huset inför middagsgäster ikväll. Vi har vårtema på menyn, för här ska firas Sommartid!

Trevlig helg på er vänner!Snötapp

oj oj oj...vad det tar på snön nu. När vi kom hem från Stockholm kunde man gå som vanligt in mot huset, utan att hasa sig fram på sulkanten i lätt hopkurad stil, för att om möjligt få ett något mindre fall mot backen och på så sätt lindra ev. skador!

En bruten lårbenshals vore ju ingen höjdare att möta Sommartiden med....för ni vet väl att det vankas Sommartid om en vecka! Fram med visare liksom trädgårdmöbler! Mja...jo..det ska nog gå att få ner ett par stolar i söderväggen här nu. Värstingdrivan hade minskat, för att inte säga halverat sig medan jag var på lillsemester. Perfekt när saker reder ut sig själv, utan ens närvaro....

Semestertrippen, som var en födelsedagspresent till nybliven tonåring - blev för övrigt en mycket lyckad resa med extra allt. En överlycklig tjej, fick uppleva sin dröm på annexet i Globen. Att få stå mitt i virvlande guldkonfetti och se Mika, att få shoppa till man droppar, fika på lediga stunder, gotta sig på hotel och bara vara....ja det var guldstunder både för mor och dotter.
Med nyladdade batterier går vi nu in i ny vecka, en fulladdad med allt från personalmöte, "symöte", kurs i dagarna två och så en vårmiddag i huset som jag verkligen ser fram emot i slutet av veckan och så avrundas det hela med ny härlig Sommartid!! Det måste bli en bra vecka!

Kanske tittar jag inom....kanske inte...

Livstecken!

oj oj oj...tiden går och den är liksom fulltecknad i allt möjligt och omöjligt.....just nu håller jag på med homemakeover....på torsdag åker jag på lillsemester med dotter till huvudstaden...det blir konser, hotel och annat morochdottermys!