Skådebröd!Alltså - visst blev dom läckra! Dom har stått på bordet hela dagen och snyggat sig. Jag har ätit en halv ska erkännas. Inte det minsta GI-aktiga, men syndigt goda....Men sportiga inslag på lediga dagar tillåter lite syndigt - eller?

Sportlov

Sista timmarna på februari är här och så även blåsipporna!Med sällskap av stavar och dotter gick jag ut i skogen idag. Denna dag med ett väder man inte tror kan vara möjligt så här tidigt på året. Lite lätt på skoj, sa jag att vi får hålla ögonen öppna för blåsippor...och så var dom där! Det måste väl ändå vara rekordtidigt? Mobilkameran fick dokumentera fyndet. Stavarna var verkligen bra att ha i skogen. Där solen inte kommer åt, var det fortfarande snö och is - så lite vintersportiga var vi ju trots vårkänsan.


Det blev altanliv med 23 grader och två tvättar fick torka i solen på nolltid och därmed var stryktvätten bortrationaliserad - klang och jubel. Mysigt att få umgås med dottern mitt i veckan och i morgon väntar en ny solig dag. Sporta på morgonen och sedan ska vi baka cupcakes har hon bestämt - så det blir något av en Leilaonsdag kan jag tro...sedan är det fråga för om inte solstolen ska få sig en omgång på altanen - Våren är den bästa årstiden, banne mig är det nog så...

Snart är Tuppen uppe med oss!

Från att kravlat sig ur sängen i kolmörker, börjar nu solen att komma oss allt närmare. Idag gick solen upp 7.37, vilket är 18 minuter tidigare än förra söndagen! Snart kan det faktiskt hända att det blir morgonpromenad innan frukost även på vardagar...alltså kanske...kan det faktiskt hända...Nåväl, min lilla Franska Tupp är liksom "på" igen. Björkris och äppelkvistar har också anlänt och det känns evigheter sedan tomtarna förpassades till lådor och förråd. Funderar starkt på att byta gardiner och annat piff...så gick vi och såg föreställningen Ljust och Fräscht igår - ha ha ha - vilken underbar föreställning och man undrar lite, hur blev det så, att inredning och matlagning tar upp en så otroligt stor del av vår tid. Inte var det så på 70-talet när jag växte upp! Ja himmel vilken bra föreställning...den gav både skrattkramp och eftertanke!
Kan hända att jag skippar gardinbytet mot andra aktiviteter :)