Dan före dan före dan före Avresedan!

Det mesta är på plats, men en del måste ju panikpackas på slutet...väskorna får plats i bagagen - kontrollmätning-check. Väderprognosen verkar lovande, tror vi sliper snö på resan upp till Arlanda. Böcker och musik nedladdat, flipfloppen uppletade, valutaväxling klar...en liten panik för kontrollmamman...två pass är ännu ej uthämtade....
 
 (en gladis i samlingen på solig hylla med några kanelstänger)
 
Tände lite rökelse idag för att komma i rätt Thaistämning, lite bakgrundsmusik från mina ChillOriental spellista...ofattbart att vi snart lämnar denna "neverendingstory" vinter och må den vara över när vi kommer tillbaka.
 
 
 

Sköna söndag

Idag pustar vi ut lite efter fyra födelsedagskalas på sju dagar..Husets egna 16 åring och så farmor som fyllde hela 90 år samt syskonbarnet som hängivet fyllde 7 år :) Alla tre damer glittrande glada på varsina dagar.
 
På fredagkvällen fanns här en bukett strålande vackra tonåringar runt bordet. Kökspersonalen gjorde sitt...och fick sedan diskret lämna juvelerna ensamma runt bordet och resten av kvällen gissar jag bestod av kvalificerat tjejsnack!
 

I helgen visdade sig småfåglarnas konung och som väntat kom det lite mer snö under natten. Även om man vet att våren är runt hörnet så hoppar jag inte jämfota och klappar med händerna. Nordanvind och ytterligare flingor singlar ner utanför just nu....
 
 
Ja ja...nu har vi haft mer än lång söndagsfrukost och lite dåsande framför tv:n efter en intensiv vecka. Nu laddar vi om, lägger sista handen på packningen....fyra dagar till avgång så vem är jag att klaga?
 
 
 

Min GlasOas

(bild från trädgårdsbloggar.se)
 
Inspiration! Jag har en massa bilder i skallen hur jag ska skapa min nya oas...min GlasOas, som jag tänkt döpa mitt växthus till . I år ska det äntligen bli av. Jag har massor med idéer om hur jag ska fixa och dona där inne...bara ett helt ordinärt litet växhus är det...men det ska väl kunna bli något av en oas av det.
 
Jag vet redan "braochha" saker som jag ställt undan i diverse utrymmen...både här och där. Den som spar den har...och som den samlare jag är...tillika något av bohemisk...så blir det nog mycket färg bland blommor och blader...och där ser jag mig själv sitta och luuuukta på blommorna...läsa lite....tänka lite...skriva lite....dricka kaffe eller kanske ta ett glas vin med mannen...ett samtal med väninnan..med mamma...min dotter eller kanske sonen också har lust att titta in en stund..tända ljus...kanske en lite ljusslinga...tyger...vatten som porlar...lite soft musik i bakgrunden..blir det druvor på vinstocken så är det bonus. En liggplats, känner jag tydligt att jag vill försöka få till, med kuddar och filtar att kura in sig i och titta upp mot himlen en småkylig tidig vårsommarkväll. 
 
Ska bli spännande och se vad som händer när tankar och bilder ska ut i verkligheten...väldigt spännande...längtar tills jag kan få tid till att vara kreativ - hoppas jag hittar tiden, tar mig tiden.
 
En oas för vila och rekreation - en plats att odla både på växkraft och harmoni - det är målet och drömma är halva nöjet....