Nygammalt Växthus

Vi köpte det för över 20 år sedan och det har odlats en hel del men denna helgen har det gjorts om till ett Lusthus - ett litet glashus där jag känner jag kommer spendera så mycket tid jag bara kan. Det kommer odlas både på mig och klorofyllet. Här kommer jag få lugn och harmoni, en plats för vila och rekreation men även en plats där vi kan få lite förskott på sommaren. I morse var det frost på åkrarna, men vid tiotiden tog vi frukostkorgen med oss och kunde äta i nästan 25 graders värme...så ljuvligt.
 
 
I eftermiddag har jag varit själv hemma, planterat och fixat. Sonen flyttade i fredags och det känns lite konstigt för mor såklart. Inte minst när jag hittade krukorna från dagis som han målat...tiden går...i botten på krukan kan jag se RG skrivet med liten rund hand...suck...
 
 
Iskall vind ute, men fortfarande 15 grader varmt inne i glashuset vid 17 tiden...jag spelar Lugna favoriter, planterar, funderar, skriver lite i turkosa boken - vilken otroligt skön söndag....
 
 
 
 
Så då har jag fått ner lite plantor för lust skull, ett par kryddor och några tomatplantor. Kikar försiktigt på väderprognosen och den visar inga minussiffror och solarna verkar dugga tätt - det ser lovande ut för mig och min nygamla GlasOas!
1 Anna Filipendula Rudbeckia:

skriven

Åh jag blir så varm i kroppen för jag vet ju att detta är liksom en krydda i tillvaron som man lätt blir tokglad i.Det finns alltid något att fixa med när man har ett växthus..man blir liksom aldrig färdig..det är det som är så härligt.

Så fint du gjort det så härligt med det gamla bordet där..lavendel och lerkrukor..mmm du det är livet.

Frukost i glashuset är bland det bästa som finns..eller det där första glaset vin på fredagskvällen..hmm jag vet inte vilket som är bäst. :)

Bra jobbat Lajsan..nu kan jag gå på Garden o tänka att du går i din GlasOas och gör det samma.

Svar: Ja så är det och du är en stor inspirationskälla Anna!
nygamlajag

Kommentera här: