Mamma är lik sin mamma.....

ha, ha, ha, lyssna på den här texten i låten här nedan...(hur bilderna passar in fattar jag inte) Kom att tänka på den här idag, när jag fortsatte min husmorshelg! Solen forsade in genom rutan i morse. Ut med sängkläder, i med tvätt, ur med tvätt, upp på strecket (kläderna allltså!) plockade, fixade, donade, dammade. Idag var det bl.a källaren som fick sig en omgång...Nej, vänta lite nu - först och främst såg jag till att ha 3!!! långkok på gång samtidigt!! Fru präktig är ett understatement, eller vad säger ni! Så nu finns här middagar för veckans första dagar. Revbensspjäll, skinkstek och köttsoppa! Långkok är verkligen melodin! Här kan man ju slänga i vad som skafferi och kyl har att komma med. Skinksteken fick puttra med rosmarin och apelsinklyftor - den blev mycket god, högsta betyg från kidsen! Soppköttet kokade i en evighet, med vitlök och Herbes de Provence. Och revbenen fick en lång stektid i ugnen med ingefära och chili......och så sköter sig allt där av sig själv, när jag dansar runt i huset full av energi! Ja, det är allt bra märkligt, men när solen skiner och jobbet flyter på, då går man igång ordentlgt! Mamma upp i dagen!


Det var ju så vackert väder ute, så jag fick lägga några timmar på täppan också. Rensade bort lite på väl synliga ställen i rabatterna så astrarna fick gott om plats att stoltsera. Grönsakslådorna, d.v.s. pallkragarna är nu klara för ny sådd, funderar på att så redan nu - funkar det på mina breddgrader tro? Gröna rum pratade sig varm för detta, men det kanske gäller bara i Skåneland - någon som vet? Sedan var det växthusets tur. Oj, oj, vad det hade blivit vildvuxet, har inte riktigt haft tid att sköta det sista tiden. Men tomaterna mognar utan min hjälp ser jag. Fick med mig årets sista gurka in, lite gyllenbär är på gång och så flera härliga klasar på vinrankan! Det är roligt, för det är vår första skörd i år. Söta och goa hänger dom där.....Anna, jag funderar på att fixa en liten, liten Garden i mitt växthus, men det kanske bara blir en fundering....men drömma går ju...... Jag klämde ner en Aloevera där i våras som växt sig riktigt stor, men den lär väl inte hålla sig över vintern, så den får jag nog ta in snart.

Kvällen blev in visit hos mor och farföräldrar som alla bor nära varandra, så det blev en trevlig kaffestund med nybakad äppelkaka. Mamma har brutit armen!!! Stackars mamsen, hon sitter på verandan och tittar ut i sin trädgård som jag kallar för "lilla Mårbacka".....och ser allt hon "skulle behöva göra"....men hon drillar pappa bra, han har visst skalat äpple hela veckan lång och idag hade han varit med och bakat!!!! Undrens tid är definitivt inte förbi, thats for sure!!!!!

Ytterligare ett bevis för detta konstaterande är, att nu doftar det Brownies i mitt hem!!! Jojomän, jag bakar en söndagkväll igen!!!! Skyll på Anna http://filipendula.blogg.se/ det är hennes fel alltihop!! Fresta mig såpass med hennes bilder......I grytorna kan jag improvisera, men icke i bakning, så jag måste ju ha recept. Blädder, blädder i lilla, lilla boken, låt se, har inte jag ett urgammalt recept där någonstans på dessa små underbara rutor.....visst, där var det. Inga valnötter hemma....jo några men inte tillräckligt, så det fick bli en blandning på valnötter, pistagenötter, cocos och solrosfrö! Det ska bli spännande.......solrosfrö känns nyttigt......ha, ha, ha......oj, där var det ju lite improvisation trots allt! *förvånade ögon*


I morgon är det Måndag, glöm inte "I like to Mouit, Mouit! Vi ska sörpla soppa och unna oss en Brownie till efterrätt på vår  måndag, vad ska ni göra?
Nu ska jag plocka undan disken, sen blir det "natten".......Sov gott!

Från Skurkärring till Glitterpinne!!!

Här kommer nu en bildkavalkad från min bättre del av dagen..........Jag kan meddela, att ett helt fotbollslag med änglar har hemsökt vårt hus och DOM GLÖMDE TA MED SIG TOFFLORNA - HELA GÄNGET!!! (Härlig tolkning av dammråttor moster!!! för er som just nu ser ut som fiol lådor i fejan, läs kommentar på föregående inlägg.....)

Men ca 17.00 hade alla tofflor levererats och huset började åter ta form. Då var jag genomsvett och inte särdeles lördagsfin - tog mig en redig skogspromenad och "blåste ur" huvudet.....

Familjen återförenades vid 18 tiden och kvällens första ljus började tändas....


Lilla Spaavdelningen har öppnat......här finns guldstunder att hämta....Här hittar man många möjliga och omöjliga ting, på min lilla Bazar.....
Efter en stund på Spa,börjar även skurkärringen byta skepnad till en Glitterpinne! Ok, förrätten kan serveras! En bruchetta med räkor, avocado, citron och flagad parmesan till detta serveras en väl kyld sparkling wine - tack för rekommendationen K - den var suverän!!Efter att ha seglat rakt in i Lördagsmyset på en räkmacka......var det då dags för dagens varmrätt. Helstekt älgfilé med klyftpotatis. Smörstekta kantareller och Björnbärschutney (tack mamma, den var sååå goood) Såsen gjord på grädde, mesost från  norska Geilo, Calvados V.S.O.P, timjan, mortlad rosépeppar och en skvätt balsamvinäger från  Italienska Modena.....den som spar han har!!  Hittade ett vin på Systemet igår, som jag bara inte kunde motstå till detta. Ska erkänna att jag var aningen tveksam, men wow så gott till denna "vilda" meny! Rekommendras varmt!! Det är ju strax före älgjakten nu......Mätta å goa, flyttade vi över till soffhörnet och kollade på Orup och Lena och till det kvällens lilla söta.....och så en espresso till det......så nu är vi mätta och nöjda i lördagskvällen......Ha, ha, det blev ju något av ett Hema hos repotage detta.....Tja, varför inte - rubrik: Välkommen till mitt "nygamla" hem!

Thats it folks, i morgon är det sköna söndag........

Nu gäller det att plocka fram verktyg..........Huset måste till varje pris saneras, för att inte bli hälsovådligt!!! Psykologiska verktyg behöver också tas fram, för jag är inte störtsugen på att lägga lördagen på städning......positivt tänkande behöver tas till i kollosalformat.......Håhåjaja - ok, bara att bita ihop och se målbilder....Feng Shui ska råda i afton, energierna ska flöda fritt.....bara att sätta i gång.......