Avslappnat

 
Tredje semesterveckan är på sluttampen och jag känner mig skönt sommarlat. Antar att det betyder att ledigheten gjort gott. Skönt att känna att tiden finns för att gå ut och pyssla lite i trädgården när andan faller på, ta upp lite überfärsk potatis till dagens lunch, repa med lite örter på vägen och lite blommor att pryda matplatsen med. Det är sånt som gör mig harmonisk.
 

konsten att uppskatta allt väder

Ja, denna sommar hör väl inte till dom fetaste högtryckens period.  Men det är ju detta med läget som ska gillas - rätt fokus gör skillnad. Ingen idé att deppa ihop - hitta på alternativa aktiviteter!
 
I förgår var det soligt och fint mot kvällen och jag höll på att rensa i rabatterna - när det började dugga lite, för att helt plötsligt övergå till en enorm regnskur. Dropparna plaskade som minifontäner när dom nådde marken och vår lilla bäck förvandlades till en dundrande fors från berget.
 
 
 

Stugan - Stranden t.o.r

 
"Dallergräset"..eller Hjärtagräset - som jag kallat det sedan jag var liten, finns på topplistan av Sommarfeeling. På väg ner till badplatsen finns många fina gräs nu. Gillar att stanna till och fånga ögonblicket. Igår var hela systerkvarteten på plats och kusinerna så när som på en. En solig fin kväll och genomgång av sommarens äventyr som små och stora upplevt. Badandet är i full gång och sista gänget kusiner kom inte från stranden förrän 22.30 för ett sista kvällsdopp.
 
 
 
 
Vägen t.o.r badstranden är Sommar Extra Allt! Det är dessa stunder man bevarar inför vinterhalvåret och plockar fram...ljuset, blommorna, ljuden...
 
 
 
 
Samling vid långbordet och grillkväll  - kan inte bli mycket bättre än så!