specielltDet är verkligen lika speciellt varje år...när ljuset återvänder. Lördag förmiddag och finfrukost med pastelliga tulpaner i solsken. Det är ett knivskarpt ljus, så fräscht så det nästan hörs...det är tacksamt att fotografera i det ljuset. Genom linsen blir ljuset ännu mer påtagligt.Ett par nya gardiner kom upp och en duk som jag glömt bort passade förträffligt till. Det är härligt att "våra" till hemmet.. Köpte mig Aftonbladets helgbilaga idag, det verkar som jag snart är "inne"!

Rubriken är Ekospecial/Trendspaning...."- även hantverkstrenden är ett uttryck för våra försök att ta kontrollen över produktionen. Blanda mormors gamla lampfot med en modern skärm, eller gör tvärtom. Öva dig på att hitta ditt eget uttryck. Det är en ganska modig inredningsstil som är på ingång nu."

Se där! Tillslut så...jag som blandar som en tok och älskar att hitta nya platser eller funktioner av gamla saker. Gillar att det är inne att ta tillvara - Global hållbarhet!

"...vi styrs mer och mer av en gemensam omsorg om miljön och en längtan efter det närproducerade och småskaliga."


Låter klokt tycker jag - vad tycker ni?Ingen mer i familjen som insjuknat ännu....spännande...jag preparerar mig med diverse huskurer och lever på hoppet. I morgon blir det Karlstad och Innebandymatch - så är i allafall planen i detta nu.


Lagom...

...till helgen har magsjukeviruset borrat in sig med klorna i vårt hus. I natt 03.15 för att vara tämligen exakt. Sedan följde några intensiva timmar för vår dotter. Det gav sig inte förrän efter 9 idag och resten av dagen har varit eftervård och vätskeersättning. Nu börjar hon få tillbaka färgen på kinderna och lite glitter i ögonen igen.

Tyvärr inser jag vad som troligen komma skall, för jag brukar inte slippa undan dessvärre.
Jag som hade tankar åt det här hållet i kväll...vi får se om "jag hinner"Vi får också se hur det går i kvällens match mot Frankrike. Det kan bli en riktig rysare om Sverige gör en bragdmatch. Fransoserna är inte att leka med...ja det skulle vara dom där franska bubblorna då....Men hur som helst, går jag här sjunger stämsång med grabbarna i Beach Boys och fröjdar mig åt att få sjunga dessa fantastiska låtar...och så låter det så himla bra här hemma :)

vårkonserten 9 april - hoppas ni har lust att komma och lyssna!


I can here music

Wouldn't it be nice

i väntans tider

Att leva i nuet och samtidigt längta sig till tid som komma skall..är lite motsägelsefullt, men jag tror ändå på en kombination.

Har varit ute på en morgonpromenad. En morgonpromenad i ett mjukt ljus. Ett ljus som gör omgivningen som en pastell med mjuka softa färger. Ljuset har verkligen återvänt. Några få minusgrader idag och solen håller på att bryta sig igenom. Det gnistrar i rimfrosten.Mina trogna trädgårdsgrodor håller utkik...utkik efter våren. Om dryga 3 månader ser jag bilden framför mig...Grodorna kommer att vara omringade med en liten äng av tulpaner - i allafall hoppas jag på det. Planterade tätt, tätt i höstas...Räcket på nya altanen i söder...där ser jag fram emot att hänga...en tidig vårdag med en kopp kaffe efter en lunch i solväggen. Söderläge och fullständigt skydd från nordanvind gör att våren kommer på besök tidigt här. Men än dominerar rimfrost och omgivningen är just nu småfåglarnas tillhåll med havrekärve och allehanda godsaker.

I zinkbaljor och hinkar har höstens dekorationer tittat fram igen. Var rejält fyllda med snö ett tag. Rimfrosten sminkar till dom lite extra..vinterpasteller gör sig bra mot zink. Stannar upp och tänker på lyckliga stunder då jag får peta ner penséer och tusenskönor. Då är våren här och småfåglarna flyttar in i "sommarstugorna" för att utöka släktet.

Men än får vi vänta...och längta. Men att upptäcka och syna detaljer här och nu...gör ju kombinationen så härlig...att vänta och längta...här och nu.