Fågelsång och mycket Mingel

Påskafton - vaknade tidigt till fågelsång. Solen lyste från klarblå himmel och det blev en morgonpromenad genom skogen innan frukost. Dagen fortsatte med mingel vid byns festplats. Påskparad och 11-kaffe och tillfälle att prata lite med grannar. Färglada påskkärringar bytte påskbrev med varandra och lotteriförsäljning till något gemensamt ändamål genom byalaget, trivsam samvaro helt enkelt.

Besök hos nära och kära och så några timmar hemma. Altan i söderläge med lä från nordanvinden skapade perfekta förutsättningar för en skön tupplur. Grilllunch och matlagning inför kvällen stora knytesfest. I vårt knyte fanns marinerade räkor i påskens kulörer med hjälp av saffran, chili, persilja och vitlök, en ostsallad a'la Woldorf och så en blomma till värdinnan och för norra Dalsland en gammal tradition - Påskkakor.

Kvällens värdinna är mästare på stora kalas. Med vacker dukning och dignande bord blev det en härlig Påskaftonsfest i goda vänners lag och sena timmen skapade sovmorgon utan tidig morgonpromenad i dag. Känns mycket bra med Annandag inkluderad i ledigheten! En bonusdag kan man säga!Bästa långhelgen?

Så otroligt skönt med Påskhelgen. Fokus på umgänge med familj och vänner, mycket god mat och dryck. Premenader dagligen är planerat och idag trotsade vi vågrätt kommande snöby med en skogspromenad. Rosiga kinder och nöjd för motionen, överlägger jag ett varmt bad. Denna helgen är nog något av årets bästa högtid...eller?