Semesterlunk

Midsommarhelgen har passerat och en vecka har tillbringats i Sommarstugan. Otroligt skön start på Semestern. Det är det stället jag kan koppla av allra mest. Har läst och pysslat med lite av varje. Skogspromenader och haft trevliga gäster. Vädret har varit mixat och för mig gjorde det inte ett dugg att det spöregnade någon dag heller. Hur ofta ligger jag på soffan och softar med en bok!? Nu gjorde jag det i timmar.
 
Att tassa ner och göra en lite extra allt frukost och sätta sig ute i solen och höra på fågelkvitter och skogens sus, det är livskalité. Inget bad, men en utedusch har nu fixats, så en varm dusch hör också till möjligheterna numera. I går hade jag och dottern SPA-dag. Hela kittet...manikyr, pedikyr, fotvård, hårinpackning, ansiktsmask - vilken dag!
 
Nu är det fredag igen och det ser ut som det kan bli en fin dag i morgon igen. Passar bra efter en dag hemma med lite tvätt och praktiska bestyr. Kanske skulle starta dagen med en fisketur? Ska fundera på det här i min semesterlunk.
 
 
 
 

Brevänner förr och nu

Idag kom ett brev...så himla roligt att få post - nästan nostalgikick på något sätt, nu när vi mer och mer sofistikerat träffas i cypern'......och det är just detta med den elektroniska världen, nya dörrar öppnas. Det har hänt en del med vår kommunikation.

När jag gick i 4:an ordnade vår lärarinna brevvänner från England för att vi skulle träna på språket. Jag tyckte det var otroligt spännande. Min brevvän hade adress Kerry Kendal Drive i Yorkshire, det kommer jag ihåg som ett rinnande vatten fortfarande. Hennes namn var Lorraine Adams. Vi brevväxlade i många många år. Tror sista breven växlades i början av 90-talet...sedan av någon anledning rann det ut i sanden. Kankse jag skulle försöka få kontakt igen? En annan brevkompis var Heina Patel från Kenya. Hon skrev på spännande ljusblått papper som luktade annorlunda. Hon kunde skicka fjädrar från flamingofåglar i rosa nyanser som jag tyckte var heeeelt underbara, tror faktiskt jag har någon kvar fortfarande. Breven finns också kvar i en fin liten plåtburk.

Ja, idag kom det faktiskt över mig - att kanske jag skulle chansa på att skicka ett par brev igen...tänk om dom kommer fram till tjejerna...eller ja...damerna. Undrar hur dom ser ut, vad dom gör...finns dom kvar i Yorkshire och Kenya eller vart hamnade dom i världen och i livet. På äldre dagar har jag också fått nya vänner. Också som ett slags brevväxlande, men på elektronisk väg. Det började för dryga tre år sedan då jag öppnade upp bloggen.
Jag har alltid tyckt om att skriva och även skriva dagbok och detta blev en slags ny kombo som jag gillade. Lite som att dokumentera livet...lite lagom, mest med fokus på det positiva. Fotointresset kom också tillbaka efter några år i träda och det visade sig också vara en mycket lyckad kombo. En mix av dagbok/brevskrivande och fotoalbum.

På den resan kom nya människor i kontakt med bloggen. Ren slump naturligtvis...men ibland undar man hur ödet korsar ens vägar. Några kvinnor har visats sig ha många gemensamma nämnare och vi har hållit kontakt under åren och delat varandras vardag, tipsats och inspirerats. I sommar kanske jag får besök av härliga Anne-Lee och hennes familj som är på väg i en tokrolig Hippiebuss från Småland till Kebenekaise och kanske kanske tar vägen om Rävhögen för att hälsa på en annan Vädur med förkärlek till starka färger, trädgård och härliga mönster.

En annan tvillingsjäl och tillika namne är  - tant Brun - också från Småland. Hon är till skillnad från Anne-Lee och mig helt frälst i den bruna färgskalan. Sober och elegant och fotograferar som en proffsfotograf. Här råder perfektion och ett stort odlarintresse - har inspirerat i massor! I norr...ända uppe i Vindeln finns Mia som är en baddare på mat och roddar runt ett helt pensionat. Har ett förflutet som revytjej och delar med sig av livet. Lite längre söderut i Sundsvallsområdet finns Lissen som är fantastisk på att skriva och fotografera. En trygg och levnadsglad kvinna som njuter av vardagen. Och så spralliga, glada och enormt energiska Ninni i Karlstad....och så....

...Marba från Göteborg. Marba som skickade mig ett ett brev för ett par årsedan med massor av fröer som hon tagit från egna trädgården. I söndags satt jag en lång stund och mediterade på gräsmattan under dom enorma Vallmo blommorna. Röda stora, bohemiska blommor som svajar elegant i vinden. Då tänkte just på detta, med möten med människor...även om så bara elektroniskt, så ändå helt fantastiskt att lära känna, öppna blicken och komma in på andra arenor. Man lär sig mycket om sig själv och andra..

Så på kvällen var Marba på chatten och jag talade om att jag hade haft en tankestund "under Vallmon"...och idag kom det ett brev på posten....ett brev med en ny planta - den här gången en Fillipendula! Den ska vårdas ömt och hoppas den tar sig och trivsas här hos mig.

Den lilla gruppen nyvunna quinns träffas i en egen lite Facebookgrupp då och då, där vi delar gemensamma kommentarer, idéer och livet i stort och smått.

Så...brevänner förr och nu...lika spännande då som nu. Nya dörrar öppnas!Tisdag kväll...två arbetsdagar kvar, med massvis på agendan. Rustar också för stora Midsommarfesten i stugan med en annan kär samling mycket gamla goda vänner. Ett dygns Sommarfirande med mat och dryck och härligt sällskap och så rakti in i Semesterlivet - Livet ler!

Glad Midsommar på er!BlomstertidDet är väl ingen direkt skräll, att tiden från Kristihimmelfärdshelgen tills nu går i en rasande fart. Det är verkligen lätt att missa dessa fantastiska veckor "mellan Hägg & Syren+". Jag sätter ett plus, för det blommar otroligt fint just nu. Värmen satte fart på grönskan i maj och med en hel del regn och lite solglimtar men ingen brännande sol - ja då trivs ju naturen och bjuder på frodigt blommande omgivningar. Jag är noga med att vika några stunder i veckan för att ta in all prakten.

Väggrenarna lyser i  den lila paletten inramade i en kaskad av vita hundkex. Ängarna är som tagna ur Bullerbyn och Iris, dagliljor och blåklint blommar för fullt i trädgården. Det ser ut som humlor och bin hann att göra sitt i Fruktträden, många små ämnen på gång - så även i hallonsnåren.Det har varit rätt hektiska veckor med Konfirmation för Alice och 18-års dag för Rickard. Mycket kalasande och festligheter och så toppar vi det med skolavslutningar och uppvaktande av studenter i den gågna helgen. Med avsaknad av just värmen och tidsbrist - så har vi först denna helgen fått i det sista i jorden. Potatisarna kom dock ner i hyfsad tid - så dom är på gång nu i prydliga små rader. Dill, Persilja & Sallad köpte jag plantor som är på god väg. Växthuset ligger i träda och får nog så göra...jag väljer att välja bort...

Visst, det har inte varit så mycket sommar sista tre veckorna. Men vi grillar och står i. Jag plockar in blommor från både rabatt och äng till köksbordet och på kvällen händer det att jag rullar in mig i min varmaste yllefillt och sätter mig på altanen och lyssnar in naturen och njuter av den ljusa kvällen. Bristen av högsommarvärme får inte lura oss på den fina tid som är nu - det är ju den vi längtar till hela långa mörka vinterhalvåret.Nu är det fyra dagar kvar till semestern börjar och som vanligt är det inte en chans att den går att förhandla bort eller senarelägga - jag längtar enormt efter vila och få logga ut totalt. Sommarkläder ligger i lilla Semesterväskan, vinet är inhandlat, inköpslistan gjord, noga utvalda böcker nerstoppade...ja jag känner mig extremt laddad för Sommarledigt! Ska hänge mig åt att ta in Sommaren med alla sinnen!

Tog med mig kameran för att spana lite genom linsen för en stund sedan. Ett bra sätt att se mer fokuserat på trädgården. Bilden med sol är från igår - då det faktiskt var en fin lördag och en lugn och fin kväll.