Bokslut 2011

Sitter här och filosoferar lite på kvällskvisten. Har gått igenom blogg och Facebook under året som gått för att summera...

Som dom flesta verkar känna...så tycker jag att året gått i ett rasande tempo. Jag ser att jag som vanligt började året med att "rensa i röran". En känsla som alltid uppstår i samband med att ljuset kommer tillbaka...som om man vill börja på nytt med allt. Träningsflit och matvanor är ambitioner som allt som oftast får en exemplarisk start i Januari - tyvärr varar den inte 12 månader på mig!  Så januari och februari handlade mycket om nya tag och planering av nya projekt och så resorna! Vi njuter av att ljuset så sakta kommer tillbaka. Den hårda vintern 20-30 grader in i mars...det var glädjeskutt när takdroppet var ett faktum!I februari träffades gamla gänget Fotbollsdamer och planerade höstens resa till Toscana. Av en ren händelse, så bläddrade jag i en tidnin på Konsum en lunchrast och där fanns att läsa om lilla pärlan Ancura. Jag tog kontakt och vips hade vi bokat in oss på detta charmerande ställe !Mars bjöd på en tur till Kungliga huvudstaden med dottern. Det blev musikal och shoping och så mötte vi våren där!!!!!

April knackade på dörren och nu började värmen komma på allvar. Det var premiär både på utefrukost och Grillmiddg i början av månaden.Påsken låg i slutet av månaden och då var det verkligen högsommarvärme. Vi satt ute i bara skjortärmen både till frukost och lunch - en fantastisk helg!
Vi vande oss snabbt med sommarvärmen och i början av maj var vi bruna som mitt i sommaren. Det var inte allt som var ljusblått. Vår dotter råkade ut för en fotbollsskada och korsbandet gick av, lagom till stora Innebandycupen i Mora, så vi åkte dit och följde laget medan Alice satt på bänken - det var tungt för henne.

I slutet av Maj åkte jag med jobbarkomisar till Budapest och varvade konferens med kultur och nöje. Vädret var oförskämt bra och uteserveringarna var en njutning för alla sinnen.Sommarvärmen försvann...och övergick till regn och kyla. Vi flydde Sverige i Midsommarveckan och åkte med värsta gänget till Grekland - hela Syjuntan med familjer! En sedan länge planerad resa och vilken resa det blev!
Ett minne för livet och allt flöt på perfekt, från boende, väder, händelser...ja en fullträff alla kategorier!

Jag och vår dotter stannade kvar en vecka till efter gänget åkte hem och vädret var mer än bra...men som tur var hade sommaren återvänt även till Sverige och det var tropisk värme veckan efter Midsommar.

Men lagom till stora semesterperioden försvann värmen igen och övergick till mycket regnande och blygsamma temperaturer. Vi strävade och försökte fånga dom dagar som bjöds. Vi spenderade en del tid i Sommarstugan, men det blev inte så mycket badande för min del. Mer fokus på umgänge med släkt och vänner vid grillen...och många gånger med filtar runt oss.I början av august kom en sommarvecka igen och vi åkte till ljuvliga Österlen, Brösarps backar, Kivik, Gårdsbutiker och ett mycket trevligt boende vid Stens huvud. Färden gick vidare söder till Ale Stenar för att övergå till konsert på Sofiero med The Arks avskeskonsert och sista dagarna vid Melbystrand.

I slutet av min semester period blev det fokus på saft och sylta. Det var dags för Byns Marknad som gårav stapeln vart annat år. Jättetrevligt och här var det tur med vädret ska jag säga - dagen innan regnade det så vi trodde hela marknaden skulle bli ett katastrofområde...men som av ett under kom solen på lördag förmiddag och besökare i tusental trillade in. Gösta Linderholm med fru spelade och sjöng och allt var som en idyll.Så var då höstterminen i gång och rutinerna började komma på plats, då var det dags för Toscana! Resa med dessa damer är ju bara så roligt och platsen vi kom till var gudomlig. Landskapet var som taget från Ivenhos tidevarv. Mat och klimat...kan inte bli bättre. Vårt värdpar tog hand om oss på ett förträffligt sätt. Vi gick matlagningskurs i deras mysiga kök... ja ett bättre resmål kunde vi inte fått. Tyvärr insjuknade jag faktiskt redan på flygplatsen och var i slutet av resan riktigt dålig. Det visade sig vid hemkost att jag fått lunginflamation...

Resten av september blev mest sjukskrivning och läkarbesök. Rörigt på jobbet och allmänt lite motgångar och huxflux var det oktober. Jag vann en kamera i en fototävling! Så himla roligt och överraskande på samma gång.

Sista skörden från täppan togs tillvara och boskapen på syster och svågers gård skulle fösas in för vintern. Hösten blev varm och skön och det dröjde innan trädgårdsmöblerna trogs in i förråden, så där fick vi kompensation för en lite sämre sommar. Men kvällarna blev längre och ljusen börjde tändas ordentligt för höstmys.

November som har rykte om sig att vara mörk, lång och seg...stannar vid mörk möjligen för hejåhå så var det första advent. Vi åkte till Karlstad och lyssnade på Sarah Dawn Finer och fick den första trevande julkänslan. Beställde nya möbler till renoveringsprojektet på övervåningen, åt första julmaten...ja och så durade december på med mycket glöggmingel, klapphandlande på nätet och i lokala köpingen, ja förberedelser i största allmänhet...Ingen snö iår, efter två vargavintrar. Lite frost på julafton var väl allt. Spelade kubb vid sommarstugan 27 dec, gräsmattan växer, det ryktas om utslagna blåsippor, kantareller i skogen och idag såg jag en liten gul pensé som slagit ut...Nu är julen över, granen tindrar och jag njuter av lugnet. Renoveringen blev klar i minst sagt sista minutet och nu är möblerna också på plats. Vi har njutit av julen med släkten och nu väntar det nya året på att skålas in med goda vännerna.

Så klart att det varit motgångar och bekymmer också, det hör livet till. Jag väljer dock, som i ett fotoalbum att lyfta fram det som varit   årets highlights och nu när jag kommit så här långt, så kan jag konstatera - att visst har året gått fort, men det har varit ett bra år.

Vill också understryka, att den som spar den har....resan till Kreta hade vi sparat i många många år till, annars hade den aldrig blivit av. Även resan med gamla fotbollsgänget är en flerårig spararesa, så nu dröjer det något år till nästa äventyr med dessa underbara vänner. Att resa är verkligen något av det bästa jag vet och någon tripp ska det nog bli kommande år också :)

Nu ser vi fram mot ett nytt år med nya umaningar och highlights!

God fortsättning och ett Gott nytt år önskar jag er!
Julens fröjder

Då har Annandagen passerat...Utanför blåser det, ja stormar. Årets jul blev garanterad snöfri hos oss. Lite frost på Julafton, men annars var gräsmattan lika grön som en försommardag.

Igår var stora släktkalaset och helt lägligt kom ett paket levererat på förmiddagen...som på beställning just denna dag! En hel låda med snygga prydliga vinflaskor från soliga Toscana och årets nypressade olivolja! Det var julklapp det. Smakade mer än bra till kvällen stora ostbricka....Man önskar att dygnen hade fler timmar runt jul, det är som Grande Finale på hela Advent blåser förbi alldeles för fort...Suger dock på karamellen ett par dagar till med extraledigt och i morgon är det friluftsdag på programmet - om vi inte blåser bort! Ja och sedan är det ett par dagars jobb innan nästa stora festlighet, som redan nu har börjat planeras av årets värdar...oxfilé och tryffel var bara några av råvarorna, det lovar gott...Nytt liv får börja...efter Trettondagshelgen..

God fortsättning på er!

L

kvartetten lyser klartDet är 4:e Adventsmorgon. Det börjar ljusna och ett tunt täcke av pudersnö visar upp dalen i vinterskrud. Det är en sällsynt utsikt denna vinter så här långt.

Det är tyst i huset, bara jag som sitter vid skrivbordet och samlar ihop veckan som gått. Det doftar nykokt kaffe och ljusen glimmar mot mörkblått himlavalv. Söndag morgon hör till mina favoritstunder i veckan...

I veckan hade jag förmånen att umgås med vänninorna, dessa fantastiska damer som aldrig slutar underhålla! Dessa möten som vi har 25 års erfarenhet av är som ett årgångsvin - mognar och förädlas alltmer - kan aldrig bli övermoget! Alltid nya utmaningar och mål, god mat och rejält med skratt. En garanterad livsförlängare och batteriladdare.

Haft ett par lediga dagar och pysslat hemma. Julgodis, klappinpackning, måttligt städande, pynterier, granhämtning...Tapeterna är så gott som på plats och i morgon väntas IKEAS varubil rulla in på gårdsplanen med ny bäddsoffa och lite annat smått och gott. Hemmet börjar bli rustat för julkalas med hela släkten - vi är många och lite nya sängplatser kommer väl till pass.

En ny välfylld vecka på jobbet väntar och jag hoppas på att känna mig ganska klar för Julstart i kväll, siktar på minsta möjliga stress i veckan, dvs det är ett Önskescenarie:)

Har just tryckt på beställningsknappen för sista klappen....fast helt säkert blir det nog någon kompletteringsklapp i veckan...Tycker det är mysigt att ta en runda i affärerna som lite bonus. I år har jag bara handlat på hemmaplan och kompletterat med Näthandel. För mig en helt perfekt kombination - jag gillar verkligen inte shoppingcenter...På lilla storgatan i Bengtsfors trivs jag bra, där finns det mesta vi behöver med personlig service och ingen trängsel. Annat som finns på Komihåglistan:  Blommor ska beställas, Fiskbilen passas och en runda till  Systemet...

Nix, nu blir det till att ge sig på Pepparkakshuspimpet!

Ha en bra dag ute i stugorna. Stressa lagom och glöm inte fullborda fjärde ljuset i kvartetten!