Mellan Hägg och Syren
....fast tvärsom....November är liksom mellan Älg och Advent. Alldeles nyss började höstterminen och alla var tillbaka från semestern, eller ja...det är ju två och en halv månad sedan. Förr pratades det om långa mörka hösten...för mig finge det gärna vara dubbelnovember.

Gillar mot alla odds den här tiden.  Flyttar runt möbler och ting, fluffar kuddarna och tänder tusen ljus, sätter på lite soft musik. Kan faktiskt hända att jag sätter mig stilla i en fåtölj ibland:) Wordfeu har blivit mitt "handarbete" just nu. Nu kan jag faktiskt förstå korsordsnördar...jag har aldrig blivit biten av varken det eller klassiskt handarbete...men det här!!! Tävlingsmomentet gör det ju inte sämre. Ett utmärkt sätt att koppla bort allt annat.

Nu ska jag ge mig iväg på en konsert med min kör. Den här gången är jag publik och det ska blir riktigt spännande att få höra hur vi låter!

Loggat ut...Idag kom jag hem lite tidigare än vanligt. En vanlig tisdag..men ändå så ovanlig...jag bestämde mig för att logga ut mig själv, bara ta det lugnt, bläddrat i lite tidningar, tänt onormalt (antar jag) många ljus, spelar lugn skön klassisk musik..

Nya kameran låg och väntade på att bli använd, så ljusslingan och lite grönsaker fick modella...undrar hur många som fotar dill...en helt vanlig tisdag...så kan det gå, när man öppnar sina sinnen efter en Loggout :) Halvåttahosmig - torsk, med citron & dill kanske?

Bland långkok och höstpysselEn helg som varit vår egen. Inga tider att passa, bara ägna åt sysslor man inte hinner på vardagarna.

Nästan hela gigantiska vedhögen är på plats i nya vedskjulet i prydliga rader och trädgården är rustad för att ta emot snö och vinter.

Hittade min något skavda björkriskrans, som fick "nya kläder" av diverse fynd från trädgården och blev riktigt fin på dörren.

Ja, riktigt präktig har jag känt mig...fått gjort massor medan middagarna lagat sig själv i grytor och ugn och hur gott smakar det inte, när man varit ute och jobbat. Bonus är att måndagsmiddagen är klar också, en riktig Mamma/Mormorsmiddag blir det i morgon - Fläsklägg med Rotmos :)