Krönikan får vänta...

...här laddas för glittrande fest först. Gäller ju att avsluta ordentligt och ståndsmässigt....

Dagens Program

Samling 17.00

For a sparkeling start....
Rosa Bubblor med omsorgsfullt gjorda :) tilltugg från köket på Rävhögen

Prat, skratt, förberedelse av förrätt:

Här kommer en gudomlig bit Västerbottenpaj med löjrom och stänk av LemonOliveoil på en bädd av Frissésallad.
Pajen kommer direktimporterad från Värmlandsskogarna...säkert har min syster, helt stressless...sjungit dom ljuvligaste sånger där hom bakat med liv och lust och spisrosor på kinderna...

Prat, skratt, prat, skratt och förberedelse av Varmrätt:

Paradrätten blir helstekt Oxfilé med drömsås...timjan, rosmarin och salvia. Här har värdinnan lagt ner själ och hjärta...den kommer bli magnifik! Oxfilén lagas heller inte till av en slump, där två andra systrar har sitt finger med i spelet, där finns inte ens ordet slump med i vokabulären! _Till detta serveras även Balsamicopotatis.

Högre prat, mera tjatter, skål, skål, glada hjärtliga skratt...och förberedelser av mellanrätt:

Nu passar det med två olika ostar och Lajsans inkokta Päron samt ett glas Port av ädlaste sort...lagrad i 15 år...

Efter detta är kvällens decibel i fullt crecendo! Vi är 13 vuxna och 11 barn/ungdomar...så här blir det livat här blir det glatt!

En söt avslutning på Menyn är ett måste och det kommer att serveras ChokladCreme med exotiska frukter. Vacker arrangerat och förberett av värdinnan själv. Ett glas Sherry till detta blir nice...

...och vid detta laget, lär det inte vara långt till 12 - slaget och mer bubblor och en jättekartong fyrverkerier! Till detta gnistrande Vinterlandsskap är jag säker på att det blir en strålande inledning på det Nya året!

Som ni förstår krävs gott sammarbete denna kvällen och även i förberedelserna. Men efter många, många år tillsammans har vi skaffat oss rutiner. Alla drar sitt strå till stacken, nemas problemas..

Gott slut och Gott nytt önskar jag alla!

Krönikan får vänta...året är ju inte slut än :)


Lajsan på linjen!!

oj...oj...oj...så många som varit inne och dansat runt min julgran dom senaste dagarna! Tänk att jag har så många läsare och så jäkligt lite dator! Jodå...så är det...laptopen gick sönder innan semester och jag har sedan dess harvat med det gamla tröskverket, men häromdagen så smög det sig in en hel förb...flock med trojanska hästar tydligen...ja så nu sitter man här...och får massor gjort...ha ha ha...

Nix pix, eländes elände är det att inte ha en dator - men maken tog med sig jobbdator - så nu kan jag ge mig ut i etern igen.

Sista dagen på Milleniets näst sista år påförsta decenium, dax att göra Resultaträkning och Bokslut på året som gått. Näst sista dagen, om man nu ska börja bakifrån så att säga...på året alltså...så har det varit en himla bra dag. Ledig som jag var, tog jag en rejäl sovmorgon. Värsta tonårssleepover'n och vaknade inte förrän strax innan 10.00!

Oj...wow...vilken gnistrande dag och så KALL!! Det var -28 grader när maken drog till jobbet i morse...och - 26 när jag körde grabben till busshållplatsen kl 11.00 Det har gått en del vedpinnar idag kan jag säga...

Jag och dottern drog på oss vinterkläder och gick ut i den underbara vinterdagen....oj så vackert, rent bedövande.....Farbror Frost fick dessutom ett ansikte, tyvärr satt det på mig.... när jag själv kom in och fick se min egen nuna...varje hårstrå var täckt med frost och.........många hårstrå är det......I ANSIKTET!!!! Tomas Vassberg goes Lajsan typ....

Granen ja...den gillas skarpt i detta hus, den åker nog inte ut förrän bortåt Knut som det känns nu iallafall. Det är ju typ Fredag hela veckan lång dessa dagar...idag blev det sanslöst många tända stearinljus, ett berg färska räkor och så en film på det...Sex and the City...Nja...lite härliga tjejsnack med glimten i ögat...men ingen höjdare. Är väl den enda på jorden som aldrig sett ett enda avsnitt av serien heller....eller??!!

Nä..nu känner jag att elden falnar i öppna spisen...tror det är bäst att gå upp och krypa under täcket...Bokslutet får bli i morgon.

Natti