Lugna stunder

Dom som känner mig, vet att jag gjort stora medvetna val det senaste året och aktivt och eftertänksamt gjort en del förändringar för att få ekorrhjulet att gå en smula långsammare. Nya dörrar har öppnats och jag har hittat mer tid till mig, vilket i sin tur ger ny energi att förmedla till andra och annat. Utan att bli för djup och personlig, så trivs jag otroligt gott med mitt liv nu.
 
En vana som jag har haft till och från i större delen av mitt liv, är att skriva. Den vanan är något jag njuter av i mitt Nygamla Växthus. Att riva ut allt i det lilla Glashuset och göra en MakeOver med egna "antikviteter" (det vill säga loppisgods som jag hittat lite här och där i hem och uthus) och lite pimp var då något av det bästa vi gjort. Vi har haft så mycket glädje av det sedan Valborgsmässoafton. Det är alltid sommar där inne, vilket gör att jag tycker Sommaren har varit här sedan just Valborg.
 
Tänk när jag packar lilla kaffekorgen tidigt på morgonen, tassar ner till lilla huset med sjalen över axlarna. Det är fortfarande blött i gräset, men när jag öppnar dörren och kliver in i Medelhavsklimatet, då drar man en djup suck av välbehag....sjalen åker strax av. Dricka kaffe, äta en macka som toppas med sallad och örter plockat a'la minut och sedan  plita ner några rader i den turkosa boken...det är för mig livskvalite. Det luktar ljuvligt av allt det gröna som växer så det knakar. Lite blommor förgyller det hela ytterligare i färg och form. Mobilen är med och några härliga spellistor på Spotify med noga utvalda softa melodier finns med i bakgrunen...det är mina stunder...lugna stunder...
 
 
 

Vernissage, Lajsans fotoutställning "Mellan Hägg & Syren"

Maj har passerat - den mest ljuvliga tid man kan tänka. Har ni liksom jag försökt att uppleva varje dags förändring och suga på karamellen. Det händer något varje dag och mitt sätt är att fånga detta genom kameralinsen. Det är som det lagras lite dubbelt upp då. Så här på min första lediga dag av hela fem, så börjar jag med att reflektera - att ställa Majmånad på repeat, så här följer en bildkavalkad från min point of view.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu går vi vidare i försommaren och hissar flaggan denna fina Nationaldag. Jag ska ta mig en motionsrunda uppåt berget och se om skogsstjärnorna och ekorrbären fortfarande blommar. Kan meddela att smultron blommar enormt och låt oss hoppas att dagarna fram till midsommar går i slowmotion (önsketänk) och att dom ljuvliga röda bären pryder tårtan till nästa storhelg. Men först ska vi njuta av Examenstid med alla glada studenter som avslutar ett kapitel i livet. För tre år sedan när vår dotter gick ur småskolan så fick jag äran att hålla ett litet tal i kyrkan och det handlade om att "ta en Ferdinand" alltså att stanna upp i vår allt som oftast stressade vardag och sätta sig ner och uppleva allt det vackra runt oss, att sitta där och bara lukta på blommorna....jag tror ni förstår andemeningen. En liten stund dagligen har alla tid med - eller rättare sagt - ta dig den tiden, det är en livsinvestering. Läs raderna i en av våra mest kända psalmer som vi sjunger i dessa tider. Det är innebörden i "att ta en Ferdinand" enligt mig. Skapa din egen tolkning och njut av Sommartid. Trevlig helg!
 
En vänlig grönskas rika dräkt
har smyckat dal och ängar.
Nu smeker vindens ljumma fläkt
de fagra örtesängar.
Och solens ljus
och lundens sus
och vågens sorl bland viden
förkunna sommartiden.

Sin lycka och sin sommarro
de yra fåglar prisa.
Ur skogens snår, ur stilla bo
framklingar deras visa.
En hymn går opp
av fröjd och hopp
från deras glada kväden,
från blommorna och träden.