I dag öppnar vi första luckan...

Första Advent....mmm....i dag ska vi tända första ljuset, det är allt något visst med det. Kommer i håg när vi var små, mina systrar och jag. Perfekt i antalet till fyra söndagar i advent, då vi är just fyra......men inte helt lätt att komma överensom vem som skulle tända vilket ljus!!  Mamma hade en rund kopparbunke, fylld med klassisk toppmossa, svampar och bär. Vi var lite annorlunda.....alla andra hade en avlång ljusstake.....men vår var rund. Hmm..såpass färgad blev jag av det, så gissa vilken form min första Adventsljusstake hade....såklart en rund kopparbunke.

Men nu är det nya tider. Det har jag och mina vänninor enats om denna helgen. Det var ju tredje omgången glöggglitterglamour i går kväll, så jag har verkligen gått igenom detta med ärvda rutiner och morsarv - och det verkar som alla är rörande överensom, att den tiden är förbi då man putsade fönster, bytte sängkläder, såpskurade golv på knä och med en äkta rotborste...., pyntade, kokade skinka och knäck samtidigt!!!, strök gardiner, putsade kopparkitlar, bordssilver....allt detta och lite till på dom sista dagarna innan jul!!! Nej nu är det andra bullar (om det ens är några bullar alls!) Nu blingar vi till det iallafall och får inte ett totalt sammanbrott, när man inser dan före dan, att huset inte är allt igenom ultrafräscht, från källare till vind. Det går att ha julkalas utan att alla skåp och lådor inte är städade. Släkt och vänner synar inte bokhyllan för att se om alla böcker varit ute och vänt för att dammas av. Inte ens mormor bryter i hop av skam och känsla av misslyckande då hon inser, att hos sina döttrar finns inte 3 - 4 olika sorters matbröd, 7 sorters kakor, ett flertal mjuka kakor och just bullar, inte vilka bullar som helst, utan just andra bullar, lite lyxigare...med kalljäst deg....så var det bestämt när jag var liten....inte att förglömma hemlagad leverpastej, flera meter hemstoppad korv av olika slag, pressylta, sillsallad..............oh my god....

Så tack och lov för Adventsmys med bling bling och umgänge. Igår kväll hade vi det såpass roligt - tack värdparet för en helkväll med extraallt! Omgången med sällskapsspelet  "Med andra ord"....en klassiker! Vilka förklaringar....gud så roligt! Och så att allas vår partyförhöjare....jag tror du nog läser detta....får med sig våra tonåringar runt bordet. Det är minne som dom kommer bära med sig in i framtiden! Tack hela gänget för en mycket trevlig kväll!

Idag ska vi till kyrkan. Vår tonåring går och läser i år och idag ska han "predika" sa han....han ska alltså läsa en text högt för församlingen. Lite guds ord skadar nog aldrig och så får jag sjunga Bereden väg för Herran -  Det blir en bra första Advent det!

Japp, det var första luckan från mig det! Bara 23 kvar.....

Glittra lugnt.....


Stjärnan i Österland....

.....tändes i fjärran....ja lite så hade jag tänkt till fredagskävllens "EfterjobbetAdventstidsmys"....Om man har tillräckligt många levande ljus med förhöjande mysfaktor, så behöver det inte vara så välstädat.....försökte jag övertyga mig själv om igår, när jag hade 1.5 timma på mig att få ordning middag till kvällens gäster.....

Det blev en härligt glittrande kväll och trevligt umgänge med många härliga skratt! Vi glöggade upp oss med tilltugg tillsammans med mina boys, ja ni vet Nat och Dean.....Stilton och Lady Marmelade....Päron och valnötter...mmmm....och så en Indisk Curry....slow food.....timmar i grytan med kryddiga juliga smaker....från Österland.....kardemumma, curry, äpple, vin, chutney.......och så avrundande vi med mer valnötter, den här gången i sällskap av glass och Amarettostänk....jag sov länge idag......och så ringer goda grannen när jag vaknade och bjuder in till 11-kaffe.....hi, hi, en snabbfrukost i botten och sedan i väg för lite mer Adventsmys med trevliga tjejer.....och så väntar en middag till ikväll hos fler goda vänner! Vilken härlig ingång i Juletid!  Bara att följa stjärnan........Önskar er en fortsatt trevlig helg!

Inte mycket till stämning...

....iallafall inte utanför fönstret....regn och rusk, värsta höststormen! Sitter här och uggar lite, men sjalen runt axlarna...lite som en modern liten gumma i fåtöljen. Laptopen värmer skönt i knät.....

...japp först känner jag att det är på sin plats att jag tackar Mia för den här!

Det är alltid lika roligt att få positiv feedback! Mia hör till mina absoluta favvosbloggisar! Som brukligt, ska jag nominera enligt följande regler:
Reglerna:
1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån
3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

Nu är det så, att jag är inte en bloggare som är ute och läser allt för många bloggar, utan håller mig till en handfull. Jag vet att det finns så många roliga, interessanta, inspirerande bloggar, men det tar mycket tid....så därför har det blivit ett urval av praliner som jag besöker regelbundet....svårt att  välja ut någon.....jag öppnar Pandoras Ask och ger er:

Anna  
 
Lena

Lissen

Margareta

Marie

Ninni

sofie

Stina

Synne

...här hittar jag inspiration om hus och hem, trädgård, mat och dryck, scraping, vardagsliv - ja i stort sett allt som intresserar mig! Som ett komplett, glättigt månadsmagasin med utgivningsdag varje dag!! Fantastiskt!

För övrigt är det fredag i morgon, om ni har glömt det i veckoracet....Jag har bjudit hem mina arbetskamrater på Glöggmys. Jag hoppas jag hinner få till myset i morgon innan 18.00....jag har ett tema liksom....men det kan jag ju inte tala om här....ifall någon är uppe och kollar min blogg....jag hoppas dom blir nöjda och att vi får en trevlig kväll tillsammans. Det är viktigt att träffas utanför arbetslokalen ibland. Inte nog med det myset, vi har blivit bjudna till goda vänner på lördagkväll, så den här helgen blir en härlig umgängeshelg - Lycka! Men så klart, jag ska allt jula till det lite mer hemma också....kan det bli nya tapeter i dotters rum innan jul.....följ den spännande fortsättningen i Nygamlans Adventskalender med start Söndag morgon......Jag kallar den för "I Julbockarnas kreativa kaos"...........see you....

Full fart mot Glöggmyset!