handplockat i koncentrat



Så här står det att läsa på den lilla dunken:

I början på oktober skördas de allra första oliverna. Toscansk olivolja brukar kallas för det flytande guldet "L'oro liquido". Den anses också vara en av världens bästa.

I Toscana handplockar man oliverna när hälften av dem fortfarande är gröna. Denna olja har blivit framröstad till "bästa organiska olja " i Toscana och smakar ljuvligt tillsammans med en bit bröd och ett gott salt.

Dessa handplockade oliver finns nu hos oss, en liten del av dom som mognat och pressats i Trequanda. Det känns häftigt att veta att vårt världpar på det lilla pensionatet i den lilla lilla byn i Toscana har varit med och plockat dom.

Nu har jag hällt över lite av guldet i en liten flaska och ställer man den i motljus av solen - då kan man njuta bara av färgen! Så otroligt intensivt grön. Smakupplevelsen är enorm! Husets bästa julklapp :)

1 Mia:

skriven

Då känns det lite extra speciellt kan jag tro...L

2 Ninni:

skriven

Helt underbart..



3 Anna ..tassar in..:

skriven

Donna Maria...så himmelskt Lajsan..jag vill oxå..

en god olivolja är som ett fint vin..Italien kan..som ingen annan...



Hmmm ska se om jag hittar en liten resa..:)

Kommentera här: