handplockat i koncentrat
Så här står det att läsa på den lilla dunken:
I början på oktober skördas de allra första oliverna. Toscansk olivolja brukar kallas för det flytande guldet "L'oro liquido". Den anses också vara en av världens bästa.
I Toscana handplockar man oliverna när hälften av dem fortfarande är gröna. Denna olja har blivit framröstad till "bästa organiska olja " i Toscana och smakar ljuvligt tillsammans med en bit bröd och ett gott salt.
Dessa handplockade oliver finns nu hos oss, en liten del av dom som mognat och pressats i Trequanda. Det känns häftigt att veta att vårt världpar på det lilla pensionatet i den lilla lilla byn i Toscana har varit med och plockat dom.
Nu har jag hällt över lite av guldet i en liten flaska och ställer man den i motljus av solen - då kan man njuta bara av färgen! Så otroligt intensivt grön. Smakupplevelsen är enorm! Husets bästa julklapp :)
skriven
Då känns det lite extra speciellt kan jag tro...L