Höstsöndag

Idag känns det som hösten och inledning till mörkare, kallare tider är här för att stanna. Tidig morgon var hela dalen täckt med rimfrost med en sol som strävade att komma igenom dimmolnen, molnen tog överhand och nu är det grått, blåst och regn. Stearinljusen och god mat passar bra en dag som denna.Dagens meny har gått i närproducerat och ekologiskt tecken. Vi har varit i kyrkan idag, vilket väl inte är varje söndags vana - men riktigt trevligt! Tacksägelsegudstjänst och många gåvor från köksträdgårdar och hemlagat fanns att köpa till förmån för "Världens Barn". Årets konfirmander är 15 till antalet och vi bjöds på sång och musik. Gudstjänsten avslutades med kyrkkaffe som Idrottsföreningen bjöd på och besökarna minglade och drack 11-kaffe i kyrkan - en ovanlig men mycket trevlig start på söndagen.En påse med rotsaker och bladpersilja följde med hem till oss, så det blev älgbiffar med rotsaksmos med piff såsom mesost och muskotnöt...Måste säga att det blev en festmåltid med extra bra känsla.Fler som kom på att vintertid är i antågande är dessa trevliga små "husdjur" som landade på altanen och tittade bedjande in genom köksfönstret och undrade om det inte fanns något att bjuda på...och vi hade ett litet lager kvar...Ny vecka på ingående, tre dagar kvar med antibiotika och nu hoppas jag att det är slut med sjukstugan för den här gången!

1 LissenTo:

skriven

Höstharmoni är det här hos dej och maten supergod. Du verkar så duktig på att laga mat.Hoppas du får en bra vecka och håller dej frisk.

Kram Lissen

2 Anna ..smyger in:

skriven

Mmmm det låter mer än gott..rotsaker är bland det bästa man kan ha på bordet..du vi var o höstade lite i sommarstugan igår..då drog ett fågelstreck med tranor förbi..imponerande..nu kommer höst o vinter..och vi är ganska redo..eller hur?Så skönt att du är på bättringsvägen..

3 Mia:

skriven

Myyys Lajsan! Och det lät faktiskt riktigt trevligt med kyrkobesöket, tycker jag...

Vi har haft minusgrader några nätter nu, så nu måste jag ta fram mat till de små fåglarna...tack för påminnelsen! L

Kommentera här: