Marknadsdags

Ja då var snart även min sommarsemester slut. Sista dagen i morgon faktiskt. Denna sista vecka har det handlat mycket om förberedelser inför helgens marknad i byn, Laxarby Marknad.

Vår dotter och tre bästisar säljer Marmelader, Saft, Sylt, Knäckebröd, Müsli, kakor, godis m.m. "Sockerpinglornas Hörna" är namnet på det lilla företaget. Marknaden är enligt loggan "på gammelt vis" och utställarna och även en hel del besökare är klädda därefter - himla trevligt!

Det är mycket ideellt arbete bakom arrangemanget och beundransvärda är Byalagets ledning som håller ordning och reda på alla detaljer och får struktur på allt som ska göras. Idag har vi varit nere på Marknadsplatsen och ställt upp alla stånd - tror det är ca 70 utställare - det är en stor händelse för en liten by med 300 hushåll. Lanthandeln är sedan länge stängd...när jag var liten fanns här två affärer, post och kiosk! Laxarby Marknad var jättestor på 1800-talet men levde bara kvar en bit in på 1900-talet och det är denna marknad som Byalaget blåste liv i igen 2005 ....det blev en succé som ingen kunnat drömma om då jag tror att antalet besökare var över 2000 personer!

Så nu håller vi tummarna för att det regnar klart i morgon och lika många besökare kommer även denna gång. Marknaden avslutas med dans på lövad bana som Idrottsföreningen arrar och Barbados kommer och spelar hela natten...eller ja iallafall halva och jag kan misstänka en och annan efterfest in på småtimmarna, då dagens arrangemang ska ventileras :)Sensommaren är lugn och skön tycker jag. I dag har jag varit ute i trädgården och påtat och snyggat till lite. Eftermiddagssolen ger ett fantastiskt ljus och det är tacksamt att ta bilder - färgerna blir mättade kan man säga!

Bästa att njuta - i morgon blir det visst regn sägs det!Lite slitna blommor som hängt med hela sommaren fick åka på komposten, men sparade dom få blommor som fanns kvar på en vattenspegel med sällskap...Penséern har blommat konstant sedan början på maj! Björkkransen runt kopparfatet är från Påsk ...återanvändning gillas!