i kväll går byn till brasan!

Valborgsmässoeld | Klicka för större bild

I vår lilla by har vi ett starkt Byalag som har bidragit stort till sammanhållningen här ute på landet. Något som blivit en tradition är att fira Valborgsmässoafton tillsammans på ett lättsamt sätt. Man samlas vid det lilla tjärnet och tänder en STOR rishög där folk har lämpat sitt "risbidrag", man tar med sig sin picknic korg och en raket....Jättetrevligt och en viktig samlingspunkt att träffa byborna. Nu för tiden har vi ingen affär som förr var den naturliga träffpunkten. Traditionen med brasan, var jag faktiskt med och startade för dryga 10 år sedan, då jag var en hemmamamma med min  lille son. Jag fick se att byns enda bonde hade dragit ihop en enorm rishög på ett av gärdena närmast oss. Jag ringde och frågade honom om vi inte skulle sätta igång en telefonkedja och försöka få folk att samlas till Valborg. Det var inte många dagar om att göra, sagt och gjort! Det blev massor av folk som kom  och på den vägen är det! Ibland är det så enkelt att fixa något i all enkelhet, eller hur!

I morgon är det första Maj och då ska man ju ut och maja! En picnic i det gröna. Hoppas vi kan hinna med det innan bilen drar i väg till Mora - får se, beror på vädret så klart. Verkar ju som solen tar en paus nu, kanske bäst det så hon inte förtar sig innan sommarperioden börjar.....för det gör den i morgon har jag bestämt mig för! Håller ni med?

Ta vara på dom små lyckliga stunderna

Läste nyss en artikel om Amelia Adamo om att livet är småfantastiskt! Hennes knep för att må bra är att inte jag den stora lyckan, utan se glädjen i småsaker......därför tog jag mig en ny trädgårdsrunda. Solen kom fram lagom till dotter kom hem från skolan, dubbel dos av solstrålar alltså. Det är verkligen bra att ta med sig kameran ut och leta "glädje" se här: 

image118image119
image120image121image122

image123

image124


Trevlig helg på er!