I dag öppnar vi första luckan...

Första Advent....mmm....i dag ska vi tända första ljuset, det är allt något visst med det. Kommer i håg när vi var små, mina systrar och jag. Perfekt i antalet till fyra söndagar i advent, då vi är just fyra......men inte helt lätt att komma överensom vem som skulle tända vilket ljus!!  Mamma hade en rund kopparbunke, fylld med klassisk toppmossa, svampar och bär. Vi var lite annorlunda.....alla andra hade en avlång ljusstake.....men vår var rund. Hmm..såpass färgad blev jag av det, så gissa vilken form min första Adventsljusstake hade....såklart en rund kopparbunke.

Men nu är det nya tider. Det har jag och mina vänninor enats om denna helgen. Det var ju tredje omgången glöggglitterglamour i går kväll, så jag har verkligen gått igenom detta med ärvda rutiner och morsarv - och det verkar som alla är rörande överensom, att den tiden är förbi då man putsade fönster, bytte sängkläder, såpskurade golv på knä och med en äkta rotborste...., pyntade, kokade skinka och knäck samtidigt!!!, strök gardiner, putsade kopparkitlar, bordssilver....allt detta och lite till på dom sista dagarna innan jul!!! Nej nu är det andra bullar (om det ens är några bullar alls!) Nu blingar vi till det iallafall och får inte ett totalt sammanbrott, när man inser dan före dan, att huset inte är allt igenom ultrafräscht, från källare till vind. Det går att ha julkalas utan att alla skåp och lådor inte är städade. Släkt och vänner synar inte bokhyllan för att se om alla böcker varit ute och vänt för att dammas av. Inte ens mormor bryter i hop av skam och känsla av misslyckande då hon inser, att hos sina döttrar finns inte 3 - 4 olika sorters matbröd, 7 sorters kakor, ett flertal mjuka kakor och just bullar, inte vilka bullar som helst, utan just andra bullar, lite lyxigare...med kalljäst deg....så var det bestämt när jag var liten....inte att förglömma hemlagad leverpastej, flera meter hemstoppad korv av olika slag, pressylta, sillsallad..............oh my god....

Så tack och lov för Adventsmys med bling bling och umgänge. Igår kväll hade vi det såpass roligt - tack värdparet för en helkväll med extraallt! Omgången med sällskapsspelet  "Med andra ord"....en klassiker! Vilka förklaringar....gud så roligt! Och så att allas vår partyförhöjare....jag tror du nog läser detta....får med sig våra tonåringar runt bordet. Det är minne som dom kommer bära med sig in i framtiden! Tack hela gänget för en mycket trevlig kväll!

Idag ska vi till kyrkan. Vår tonåring går och läser i år och idag ska han "predika" sa han....han ska alltså läsa en text högt för församlingen. Lite guds ord skadar nog aldrig och så får jag sjunga Bereden väg för Herran -  Det blir en bra första Advent det!

Japp, det var första luckan från mig det! Bara 23 kvar.....

Glittra lugnt.....