Drabbad av Växthuseffekt

Valborgsmässoafton i strålande sol men en starkt vind som satte en himla fart på Briketterna på grillen och vi fick duka inomhus. När ungdomarna åkt på sitt - så rustade vi för kura skymning i Glashuset. Vi inväntade goda vänner och tände liten Valborgsbrasa. Med mängder av tända ljus och med lite hjälp från plädar, kunde vi sitta och prata och mysa i vårnatten under himlavalvet som visade upp hela stjärnbaneret tills ungdomarna var hemma och välbehållna.
 
 
 
....och så var det då 1 maj och strålande väder. Det blev såklart frukostkorg och glashuset igen. Storhelger gör vi som danskarna och tar gärna en liten pärla av Gammeldansk och den här dagen gick vi hela vägen och kompletterade med Smörrebröd. Det var dryga 20 grader och vi njöt av sol och värme. Bara en timme senare visade termometern på  Thailandstemperaturer och resten av dagen gick till fortsatt inredning och fix i lilla huset. Tomatplantor planterades om och lite ruccolafrö fick komma i jorden. Har en känsla av att det blir många frukostkorgar packade framöver.
 
 
 
 
 
 
Såpskurande av inredning
 
 
Solkatter i regnbågens färger i krispigt vårsolsljus
 
 
 
En ros från 50 års dagen 12 april (!!!) - har fått följa med ut och förgylla nya favorithaket.
 
Lavendel mot ljusblå himmel  - topp 10!
 
 
Myntan omplanterad och på tillväxt inför sommarens Moijto. Rosmarinen växer till sig och har redan fått dela med sig till grillen. Snäckor från varma stränder i Thailand ligger som semesterminnen i gammalt pressglas
 
 
Den lilla turkosa har fått följa med  - måste få skriva av mig med penna också...på det personliga planet.
 
Det är en härlig tid vi går till mötes nu. Landskapet ska målas om med dom stora penseldragen. Det gäller att följa och tänka på det dagligen så man inte missar hela förvandlingen och befinner sig mitt i Midsommartid!
 
//Anneli
1 Camia:

skriven

Oj, oj, jag vill oxå ha ett växthus!

Svar: ja det kan jag verkligen varmt rekommendera. Det har blivit min oas där jag tänker, skriver, pysslar och vilar.
nygamlajag

Kommentera här: