Mamma är lik sin mamma.....

ha, ha, ha, lyssna på den här texten i låten här nedan...(hur bilderna passar in fattar jag inte) Kom att tänka på den här idag, när jag fortsatte min husmorshelg! Solen forsade in genom rutan i morse. Ut med sängkläder, i med tvätt, ur med tvätt, upp på strecket (kläderna allltså!) plockade, fixade, donade, dammade. Idag var det bl.a källaren som fick sig en omgång...Nej, vänta lite nu - först och främst såg jag till att ha 3!!! långkok på gång samtidigt!! Fru präktig är ett understatement, eller vad säger ni! Så nu finns här middagar för veckans första dagar. Revbensspjäll, skinkstek och köttsoppa! Långkok är verkligen melodin! Här kan man ju slänga i vad som skafferi och kyl har att komma med. Skinksteken fick puttra med rosmarin och apelsinklyftor - den blev mycket god, högsta betyg från kidsen! Soppköttet kokade i en evighet, med vitlök och Herbes de Provence. Och revbenen fick en lång stektid i ugnen med ingefära och chili......och så sköter sig allt där av sig själv, när jag dansar runt i huset full av energi! Ja, det är allt bra märkligt, men när solen skiner och jobbet flyter på, då går man igång ordentlgt! Mamma upp i dagen!


Det var ju så vackert väder ute, så jag fick lägga några timmar på täppan också. Rensade bort lite på väl synliga ställen i rabatterna så astrarna fick gott om plats att stoltsera. Grönsakslådorna, d.v.s. pallkragarna är nu klara för ny sådd, funderar på att så redan nu - funkar det på mina breddgrader tro? Gröna rum pratade sig varm för detta, men det kanske gäller bara i Skåneland - någon som vet? Sedan var det växthusets tur. Oj, oj, vad det hade blivit vildvuxet, har inte riktigt haft tid att sköta det sista tiden. Men tomaterna mognar utan min hjälp ser jag. Fick med mig årets sista gurka in, lite gyllenbär är på gång och så flera härliga klasar på vinrankan! Det är roligt, för det är vår första skörd i år. Söta och goa hänger dom där.....Anna, jag funderar på att fixa en liten, liten Garden i mitt växthus, men det kanske bara blir en fundering....men drömma går ju...... Jag klämde ner en Aloevera där i våras som växt sig riktigt stor, men den lär väl inte hålla sig över vintern, så den får jag nog ta in snart.

Kvällen blev in visit hos mor och farföräldrar som alla bor nära varandra, så det blev en trevlig kaffestund med nybakad äppelkaka. Mamma har brutit armen!!! Stackars mamsen, hon sitter på verandan och tittar ut i sin trädgård som jag kallar för "lilla Mårbacka".....och ser allt hon "skulle behöva göra"....men hon drillar pappa bra, han har visst skalat äpple hela veckan lång och idag hade han varit med och bakat!!!! Undrens tid är definitivt inte förbi, thats for sure!!!!!

Ytterligare ett bevis för detta konstaterande är, att nu doftar det Brownies i mitt hem!!! Jojomän, jag bakar en söndagkväll igen!!!! Skyll på Anna http://filipendula.blogg.se/ det är hennes fel alltihop!! Fresta mig såpass med hennes bilder......I grytorna kan jag improvisera, men icke i bakning, så jag måste ju ha recept. Blädder, blädder i lilla, lilla boken, låt se, har inte jag ett urgammalt recept där någonstans på dessa små underbara rutor.....visst, där var det. Inga valnötter hemma....jo några men inte tillräckligt, så det fick bli en blandning på valnötter, pistagenötter, cocos och solrosfrö! Det ska bli spännande.......solrosfrö känns nyttigt......ha, ha, ha......oj, där var det ju lite improvisation trots allt! *förvånade ögon*


I morgon är det Måndag, glöm inte "I like to Mouit, Mouit! Vi ska sörpla soppa och unna oss en Brownie till efterrätt på vår  måndag, vad ska ni göra?
Nu ska jag plocka undan disken, sen blir det "natten".......Sov gott!