Ändring i Färgpaletten

 
Det är nu en månad sedan vi var mitt i julhelgerna och mustiga färger som i tusen och en natt dominerade vårt hem. Det tillhör för visso saken, att jag mer än gärna frotterar mig i dessa färger året runt, men runt jul får jag ta ut svängarna mer än vanligt - inte undra på att julen tilltalar mig!
 
Men var sak har sin tid...och nu är tiden inne för grön, turkos, pastell...också färger som finns året runt i vårt hem men som förstärks efter årstid och plats. Lika ombonat och hemtrevligt som det är att sätt upp dom smårutiga gardinerna i rött och vitt till Advent, lika förunderligt befriande är det att byta dom i januari till skira gröna gardiner, komplettera med Ikeafyndade Orkidéer för 69 pix i en färg som motar det gråmulna vädret utanför. Otroligt vad ombyte förnöjer på alla sätt och vis.
 
 
Kryddnejlikorna får vara kvar i påsen för nu går apelsinerna  åt som smör i solsken och går inte att dekorera med - men citroner och lime pryder sin plats innan dom åker i grytorna eller vattenkaraffen.
 
Spiselhyllan är sanerad på tomtar och lummer, en samling burkar från då och nu...Termosen har bara nåt år på nacken, "Mjölburken" är kaffeburk och inhandlad på Skansen för sådär en 30 år sedan, nästa är arvegods från svärmor och i förgrunden, två te-burkar inhandlade på Indiska när jag var tonåring...