Årets Guldkorn

Nygamlan blickar bakåt.......För den som orkar....så kommer här en låååång blogg.....För mig känns det bra att sammanfatta året.......

......Det har varit ett intensivt år i mitt liv, men så här årets sista dag, tänkte jag blicka tillbaka och ge min årskrönika med fokus på guldkornen....

Årets första två månader gick i hälsans tecken. Det var faktiskt så min blogg började som just "nygamlajag". Mitt mål var att tappa några kilo innan semesterresan i slutet av februari, men också att aktivt försöka ändra mitt fulltecknade liv....bloggen har varit ett ovärderligt verktyg för att reflektera! Detta hittar jag i ett inlägg från februari:

Fastnade i en artikel från en söndagsbilaga i Aftonbladet:
"3 sätt att få ett positivare liv"

1) välj rätt tänk, använd "rätt filter"
2) Fånga guldkornen
3) Samla guldkornen


Ett mycket bra mantra att leva efter......det gör stor skillnad hur man ser på vardagen....

"Kör för alla"


Min underbara kör.....tillfällen då jag inte tänker på någonting annant än sång och musik. En lisa för själen.....en meditation....en batteriladdare av högsta rang.....

Mer Lyckopiller hittar man på årets alla "Symöten". Värsta bästa gänget!


image69

Ja och så var det dags för drömresan till Thailand. Vi hade två underbara veckor där och vi längtar tillbaka så klart! Minnesbilder som familjen pratar ofta om.....mmmmm......härligt med gemensama upplevelser!

image62
image66

Så här läser jag i bloggen i mitten av mars:

När vi kom hem från resan 15 mars, så blommade blåsipporna för fullt i skogsbrynet. Vitsipporna är på gång såg jag idag. En nyckelpiga (!) kröp på mitt ben i förgår och fåglarna sjunger för full hals!

En månad senare börjar trädgårdspysslandet och grillen gör entré. Jag fotar säkra vårtecken....
image80image82
image90

20 April - härliga bilder! Årets första utefrukost på verandan och tänk att få hänga upp tvätten ute!

Sköna söndag med frukost i det fria!!

image98image99image100image101image103image102

Valborsmässoafton läser jag denna texten:

Ta vara på dom små lyckliga stunderna

Läste nyss en artikel om Amelia Adamo om att livet är småfantastiskt! Hennes knep för att må bra är att inte jaga den stora lyckan, utan se glädjen i småsaker......därför tog jag mig en ny trädgårdsrunda. Solen kom fram lagom till dotter kom hem från skolan, dubbel dos av solstrålar alltså. Det är verkligen bra att ta med sig kameran ut och leta "glädje" se här: 

image118image119
image120image121image122

image123

image124

1 Maj och vi åker mot Mora för att följa kidsen på InnebandyCup.......

Maja - jag har ju lärt en del vad Maja betyder här hos mig i Dalsland - det är att ta med sig picnic korgen ut i gröngräset och njuta av att sommartiden har startat så smått! I min barndom var det ett söndagsnöje. På den tiden så tog man sig tid på söndagar för att "ta sig en tur med bilen", liksom "finåka" och se sig omkring och så med kaffekorg förstås, alltså startade detta med stort M som i Maja, just 1:a maj. Det behövde förvisso inte vara en biltur, utan bara gå utanför huset och hitta en skön glänta i solen att slå sig ner på....mmmm...lukta på våren och huuuuur bra smakar inte den enklaste ostmacka ute i det fria???
Vårt Majande för dagen blev i norra Värmland i Fryksdalen. Uppehåll både på regn och sol, men mackorna smakade ljuvligt ändå, för att inte tala på kaffet !!
image125       image126

10 maj....en fantastisk dag för majande i Bräcke Ängar!

Det var redan sommarvärme när klockan var 9....Vi åkte till Bräcke Ängar, ett naturreservat i närheten. Ängarna var fulla av blommor, vitsipporna har nästan blommat över efter veckans varma dagar, men gullvivor i tusental och mängder med andra blommor - så himla fint!

Bräcke Ängar var föresten platsen, där Ronja och Birk sprang i vitsipporna tillsammans med rumpnissen...

image141image142
Humleblomma, en egen favorit
image143
en riktig raritet hittade vi också....
image144

2 juni....underbara dagar.....

Titta vad jag passerar på vägen upp från växthuset, min gulliga jordkällare....lite Hobithus över den (ni vet Bilbo o Co)

image157

Natinaldagen

Förra veckan var ju sanslös i bemärkelsen Sommarväder! Här i min hemtrakt, tajmades skolavslutning och student i perfekt harmoni med väder och vind. Mitt tal i kyrkan blev faktiskt mycket lyckat och jag har myntat ett nytt uttryck:

"det är viktigt att ta en Ferdinand då och då"

ni vet han som satt under sin korkek och luktade på sina blommor......Jag frågade skolbarnen om vi vuxna kunde få gå i deras Sommarlovsskola och lära oss att ta det lugnt, att bara vara, att inte stressa runt, utan ta sig en Ferdinand då och då. Jag fick alla i kyrkan att resa sig, ta ett djupt andetag, blunda och räkna till tre.....och häpp - nu har ni gjort er en Ferdinand!  Kul!

Nationaldagen - vilken dag! Vi njöt och övade på Ferdinands mest hela dagen...


På kvällen packade vi för helgen och åkte upp till stugan. Där samlades hela gänget, mina föräldrar och systrar med familjer. Kvällssolen var skön och vi samlades nere vid sjön. Barnen badade i timmar, 23 grader 6 juni!!!


Tillbaka upp till stugan och avslutade kvällen med grillat under lönnen...mmmm....
En frukost under lönnen, en lördag förmiddag med värmande sol, sjöutsikt och kohagen full av blommor och hemtrevliga kossor, då är det inte svårt att göra en Ferdinand.........

Min korkek är denna lönn. Här har jag lekt som barn, här har vi haft barndop, här har en av mina systar vigt sig, här kommer min yngsta syster viga sig om drygt en månad, här har vi haft oändligt många fester och bjudningar och just denna kvällen hade vi födelsedagskalas för vår son och min svåger.


Glory Days!!!

Alltså....nu är det nära.....4 juli går jag in i en tidsmaskin som tar mig tillbaka till tiden då det mesta var totalt bekymmerslöst. Till den tid då inte en massa rutiner och måsten inte ens fans registrerade i min hjärna. Stress - vad i hela fridens namn var det ???? Hela gänget åkte till Ullevi och upplevde en magisk helg med E-street band och Brucan och nu är han back in town och vem kommer inte vara där!! Whi hiiii. Den här gången kanske lite mer sansad, eller..........kanske inte......iallafall kommer jag inte ligga på ett liggunderlag tillsammans med 20 andra i en lägenhet, inte heller äta medhavd frukost lagom ljummen i en kylbag med tinade kylklampar...den här gången blir det hotel för dyra pengar och kanske hotelfrukost på sängen....man ändrar sig lite på 23 år....men ränderna går aldrig ur, eller vad är det säger...... *ler*Midsommarafton - en underbar helg hos goda vänner!

....torsdags gick jag alltså på Sommarsemestern! Härliga känsla, men har nog inte riktigt fattat det ännu! Helgen har då verkligen gått i sus och dus!


Midsommarafton - solen kom förbi vid lunchtid och stannade kvar resten av dagen - man tackar! Vi packade bilen med tält och picknic korg och drog i väg. Syrran hade beställt jordgubbarna hos Lanthandlarn med full service! Affären var stängd, men han hade naturligtvis ställt ut ett flak med gubbar på hemligt ställe - det är service på hög nivå det!

Träffade hela gänget vid en stuga i Bullerbymiljö. Dessa gästfria och okomplicerade människor hade lagt grunden till ett superlyckat midsommarfirande.

Sommar, Sommar, Sommar....

Den riktiga semesterlunken har tagit fäste! Jag har vänt på dygnet. Det blir kaffe sent på kvällarna och jag är lika pigg som dom mörtar som nappar på barnens metspö! Bra, för jag läser till långt in på natten, men sämre då jag ligger alldeles för länge på morgonen....men det är sköööööööönt. Idag har jag kravlat mig upp tidigt ändå, härjat i tvättstugan en stund, så jag är väl förberedd för dagens vackra väder - nu ska klädstrecket mellan lönnarna få bekänna färg igen!


I går kväll, blev vi inbjudna till goda vänner på nystekt Aborre! Det är Sommar, Sommar, Sommar det!! Ni hör musiken till den välkända sången klinga i era skallar......Det är en go' känsla. Jag är en hängiven lyssnare till programmet också, det hör liksom semester'n till. Har köpt mig ett par cd skivor också med "Sommarmusik", gamla pärlor som ger mig den rätta hängmattsfeelingen...trallala, trallala,la, la,la, la, la,la, sommar...sommar.....sommar........


.......Var på en badtur till en sjö som jag inte varit på sedan tonåren. Vi hade fått låna en båt och packade in oss två familjer med Picnic korgar och packning och puttrade iväg över sjön med en liten ö i fjärran i sikte......då stannade såklart motorn........mitt på sjön.........efter många om och men och säkert en halvtimme......så kom vi iallafall fram och då smakade lunchen ljuvligt och såklart var lilla roséglaset med..        

Sommar i Grebbestad

......Ja, då är det då en vecka sedan vi packade in oss i bilen och drog mot västkusten. ....... vår stuga med bästa läget! Vilken tur!! Utsikten från altanen var inte att kaga på!........Grebbestad är lagom stort och flanera på bryggan på kvällen är alltid mysigt. Lukten från hav, kolla in båtar och besöka små mysiga butiker...... Räkorna på Grebys är ljuvliga. Där kan man sitta i timmar och njuta av skaldjur och ett, två....glas vitt.....


Sommarens höjdpunkt...min systers bröllop!

.........Italienskinspererad mat, men inte kunde vi tro att vi också skulle få Medelhavsväder!! För att inte säga rent Tropiskt väder! Det blev verkligen hur bra som helst. Brudparet strålade i kapp - så vackra. Lilla N - brudparets dotter, dryga 2 år sprang omgkring i gammelmormors flickklänning från sekelskiftet, i ett tyg med samma rosa färg som i pionerna i brudbuketten....inte ett öga var torrt.....Fondväggen bakom brudparet, en kohage med några betande kor och  en några veckor gammal kalv och så sjön som glittrade i solen. Där var det verkligen ett ögonblick att klistra in "i det inre fotoalbummet". Solisterna var strålande och med ackompanjemang av ett proffs.

Det har varit en del pyssel att ställa till med fest för 100 gäster, meeeen så roligt ......

.....jag kan i alla fall bjuda på lite bilder som jag hann med på förmiddagen, när vi "piffade" det sista.....


Altare och bänkar väntar på brudparet och församlingen....4 timmar kvar...duka klart i partytälet......Blomsterarren hade vi gjort kvällen innan, var rädd dom skulle storkna i värmen, men det gick bra. Ett murgrönablad i varje serviett och en handmålad sten till placeringskort  - piffigt eller hur :) Där kände vi oss lite Ernstiga ;)


På logen råder lugnet före stormen....här blir det uppträdande och disco hela natten lång. Discjockeyn håller till på "andra" etage. Han har varit med här förr och älskar att spela på vår loge. Han spelar så länge någon finns på logen, så även denna natt, tror han knäppte av strömbrytaren runt 05.30.....Kareokeen var väl utnyttjad, tänk vad många "sikta mot stjärnorna" det finns efter lite förstärkning..... ;)

"hemlighuset" fick lite extralyktor och blommor, dagen till ära


Ja, där fick ni lite "före" bilder. Nu ska jag ta mig ett glas vin och sätta mig och njuta av den ljumma sommarkvällen. Det är verkligen tid för att njuta nu - så plocka fram en Ferdinand, bara sitta och lukta på blommorna.......mmm

Ljumma sommarkvällar.....

......Kvällen var härlig med massor av folk på grillkvällen. Barnen badade, herrarna grillade och vi flickor vimlade och skrattade! Vilken lyckad kväll! Värdparet hade gjort det så mysigt nere vid sjön - tack för ett härligt initiativ!!


...Bada vid 10-tiden på kvällen är en lisa för själen.....


Augusti.....

Midsomerlookalike.....

Kräftkalejs på logen blev det igår kväll. Det var helt ofattbrt, att ta in det faktum, att för två veckor sedan var bröllopsfesten i nästan tropiskt klimat och i går kväll, övergick regnet till en solglimt för att  sedan gå över i en tjock dimma över sjön som gjorde att kvällen var som klippt och skuren ur Morden i Midsomer. Ni vet så där mörk och kulen och musiken hörs i bakgrunden.....som gjort för en kuslig natt med Barnaby....


MEN på logen var det färggrant och gott om kläder hade vi på oss, så vi mumsade och sörplade i kapp! Mmmm....Det är gott med kräftor! Lyktor och ljus i alla kulörer passar bra till...det finns en ansenlig mängd på lagret i skafferiet....Månen nedan har varit med om många kräftfester här på Casa del Sol....tänk om han och hans polare "på lagret" kunde prata....eller kanske inte.....


Har du sett herr Kantarell......??


Maaaaj Preschööööösssss.......................Har ni sett Sagan om Ringen filmerna? Då vet ni vem Smegol är och hur han förvandlas till Gollum när han är i närheten av ringen............är det någon mer än jag som känner sig som Gollum när kantarellerna hopar sig runt fötterna???? Jag snurrar runt och gör en blixtsnabb bedömning på hur det ser ut på en radie av ca 3 meter och kastar mig vilt över mitt byte, som om det närmade sig fiender som är ute efter min just inmutade kantarellstuvning!!! Jag känner hornen börjar växa i skallen och anar oanade mängder Herr Kantarell med friends bäras hem i korgen. Ja, det är nästan skrämmande! och inte blir det mindre kusligt, när jag kommer på mig själv, nästan gå ner i spagat i en brant granbacke för att nå en, ja just det - EN stor gul, ett riktigt praktexemplar som egentligen inte går att nå, men det SKA GÅ!!! Jajamänsan - och just där och då har jag gett uttrycket "att vilja kan försätta berg" ett ansikte! För något OS-löfte i Gymnastik har jag väl inte lagt till meriterna........men som sagt, lite väl dold talang finns nog, iallafall när Gollum tar överhanden........


1,5 kilo rensat och klart blev kvällens skörd och när jag kom hem plckade jag med mig lite tomater och luktärtor och nu har vi haft Måndag med guldkant. Varma kantarellmackor........mmmmmmmmmm.......En perfekt avslutning på Sommarlovet, i morgon börjar skolan. 


En  helt vanlig Augustilördag....
.....Hade tänkt att slänga mig rakt ut på sängen - MEN så tog jag svängen om min favvobloggerska vad det gäller att inbjuda till lugn och frid....... www.filipendula.blogg.se/  där bjuder hon in till SPA och Grill........oh la, la, tänker jag och skyndar mig att fylla badkaret med bubblor i skrivande stund!! Tur att jag tog mig en titt på Bloggen annars hade det aldrig blivit av.....Tack Anna!!!!Här kommer jag att hämta Fredagskraft en stund...........


Det var dans bortvid vägen på Lördagsnatten......16 augusti...

.....Vilken lyckad kväll!! Solen lyste med sitt bästa humör och oddsen på det efter sista veckans okoberväder var ju skyhöga!! Ibland undrar man om någon däruppe har ett finger med i spelet......Det har var verkligen lite "rysk rolett" Hade det varit spöregn hade det naturligtvis inte kommit någon och då hade det varit 50.000 back i kassan...Det är inte i skrivande stund klart hur många som var där, då det blev kris i växelkassan och inträdes kassor blandades med Hamburgerkassor.....men uppskattningen ligger på 800 - 1000 pers och förväntningarna låg i bästa fall på 500 pers! Så alla försäljning av hamburgare, öl, kaffe, korv.....ett skönt tillskott i kassan och verksammheten!

Mera skogspromenader.....

Bland vildvittror och rumpnissar???

......Jag och Gollum har varit ute igen.......Hittade massor av kantisar, blev som skogstokig! .........
.... gick längre upp på berget och tänkte, att det är ju iallafall en sådan skön kväll så lite extra skogsluft var bara bonus........då plötsligt uppenbarar sig mängder av kantareller på ett och samma ställe. Gollum kom som en oljad blixt!!! Märker hur jag ligger och kravlar och kryper på alla fyra, ont i rygg och ben men skit samma, bit ihop ALLA svampar ska med hem det är ett som är säkert!!!! Svider som f-n på smalbenet, undra på det sitter mitt i pissmyrekolloni - jäklar vad ont! Ja, ja, borstar bort kräken och fortsätter gräva fram mitt guld under ormbunkar, mossa och gräs. Ju mer jag gräver dessto mer ser jag runt omkring mig.....herregud det är ju rent farligt för hjärtat att hamna mitt i denna gyllene uppenbarelse!!!

Men nu sitter jag här, lugn och fin och hör hur en panna med kantareller fräser i smör och ljuvliga dofter når min näsa. Gollum lämnade jag kvar uppe på berget och nu ska det bli en nattmacka och en bira!
Lady Marmelade!!

...........Voulez vous coucher avec moi....Här går jag och sjunger vilt i köket medans grytan puttrar. Jag hackar valnötter och dricker lite rött emellanåt.....Päronmarmelad är  på gång.....Sista helgen i augusti
...och så åkte vi iväg i den härliga sensommarkvällen. Där på altanen väntade vännerna och vi skålade in kvällen. Värdparet hade gjort så fint och vilken lycka att kunna sitta ute och äta allt det goda. Vi satt i timmar och njöt av turkiska kräftor, havskräftor, räkor, pajer, bröd och mumsiga ostar och så klart lite Lady Marmelade! Den passade även till den makalöst goda chokladkakan som serverades till kaffet.Tack T & S för en härlig kväll i goda vänners sällskap! Många roliga minnen, härliga snappsvisor och mycket skratt!!!
Början av september bär det av mot Bornholm....

Gämmeldänskens vännörrr..........Vi har haft en härligt weekend på en underbar ö! Jättetur med vädret, regnade på natten och solsken på dagen! Kvällarna var varma och sköna. Bornholm är verkligen ett semestertips - här finns allt man kan önska. Trevliga människor, mysig miljö, historia, badstränder, god mat och dryck och pitoresk miljö. Vi har hållt oss i trim med ett par cl Gammeldansk då och då, åkt lokalbussar för att utforska ön, vandrat runt i Medeltida miljöer, härlig lunch på Rökeriet, Smörrebröd och Wienerbröd.....ja god mat och dryck har vi inte sparat in på!! På vårt lilla mysiga hotell fanns en egen liten trädgård, där murgrönan  böljade runt stenmuren och ramade in fikonträd och allehanda blommor. Där kunde vi sitta och ta ett glas vin innan middagen.. ..Ett helt annat klimat än här.


Slutet  på september.....

...och kolla här vad jag hämtade i trädgården efter morgonpromenaden - Lycka är en skördekorg - ekoodlad. Hittills har det blivit frukost med fruktsallad och söta tomater på mackan, härliga blommor i vasen och så har jag gjort ettt "persiljevatten" som ska vara rena hälsodrycken - tips från en kollega på jobbet. Nu har jag en äppelkaka på gång. Kaffekorg ska packas ..........
Ha en skön lördag alla och glöm inte att träna på "att välja tillstånd", det ska jag......

Lördagssmys de lux i Älgjaktstider...
Lilla Spaavdelningen har öppnat......här finns guldstunder att hämta....


.......Efter en stund på Spa,börjar även skurkärringen byta skepnad till en Glitterpinne! Ok, förrätten kan serveras! En bruchetta med räkor, avocado, citron och flagad parmesan till detta serveras en väl kyld sparkling wine - tack för rekommendationen K - den var suverän!!.....

....Efter att ha seglat rakt in i Lördagsmyset på en räkmacka......var det då dags för dagens varmrätt. Helstekt älgfilé med klyftpotatis. Smörstekta kantareller och Björnbärschutney (tack mamma, den var sååå goood) Såsen gjord på grädde, mesost från  norska Geilo, Calvados V.S.O.P, timjan, mortlad rosépeppar och en skvätt balsamvinäger från  Italienska Modena.....den som spar han har!!  Hittade ett vin på Systemet igår, som jag bara inte kunde motstå till detta. Ska erkänna att jag var aningen tveksam, men wow så gott till denna "vilda" meny! Rekommendras varmt!!.....och så en espresso till det......så nu är vi mätta och nöjda i lördagskvällen

Powerwalk och Barndomsminnen...mitten av oktober

Vilket fantastiskt väder vi har! Har "kastat" mig ut på promis direkt vid hemkomst båda dagarna, för att  inte missa solens strålar som går rakt in på energiavdelningen, det känner jag tydligt! Idag tog jag dessutom med mig mobilen för att fota lite....
få varva ner lite, liksom byta miljö.....ok häng med.....
 


......Gick förbi den lilla ån, som så småningom leder till sjön. Vår lilla bäck uppifrån berget kommer så småningom ner just här....här finns gott om bäver sägs det, men jag lyckas aldrig se någon. Fortsätter upp genom björkskogen, härlig väg, som att gå genom en lövad sal, och den sena kvällssolen som silas genom grenverket. Löven glöder i ljuset. Tog en sväng in på kyrkogården. Just runt kyrkans grannskap har jag så mycket barndomsminnen, då vi bodde alldeles intill. Stannade upp ett tag och tog in omgivningen och massor av minnen ploppade upp....Kvällen var alldeles lugn, knappt en bris...På väg hemöver hittade jag sommarblommor....rödklöver och midsommarblomster????? I bäcken hos grannen har "lilleman" jobbat hårt med grävskopan och i Bregottfabriken är det lugnt....

Innovativ lösning för borttag av banaflugor...
.....Men nu till dagens stalltips.....Jag har kommit på en genial teknik för att förinta bananflugor!! Det var nämligen så, att vårt fruktfat invaderades av dessa små sega flugfän förra veckan...uähg....Efter ett par dagar visar det sig att dom är sexgalna och använder inga som helst preventivmedel, så skaran förökade sig snabbt. Huskurer i form av ättika och rödvin provades, men hjälpte föga..Mannen gillar öl och provade i stället att hälla upp lite för provsmakning.......Detta visade sig vara poppis, ett gäng pilsnerglada flugor satt strax på kanten till den lilla ölbassängen.....på morgonen hade A-laget trillat i och drunknat....tragiskt kanske kan tyckas...men troligtvis en olyckshändelse......I går kväll satt nu det lite fysiskt starkare B-laget på kanten och snackade.....då sänkte jag ner ett glas över poolen.....försiktigt, försiktigt....och halvfulla som dom väl var, märkte dom ingenting.....I morse......ojdå, hoppsan, dom hade visst också ramlat i......Så jag tappade upp lite nytt i poolen och nu till lunch kunde några alkoliserade överlevande pilsnergubbar/tanter sitta på kanten igen.....glaset på...he, he, he.....Japp, det bor visst en liten barbar i mig.....jag som knappt slår ihjäl en vanlig fluga eller geting utan öppnar fönstret och släpper ut dom.......Men dom här ville ju absolut inte ut och dom hade väl i allafall kul så länge dom levde, party in i det sista ....have mercy.....

Här kommer teknisk beskrivning. På bild 1 ser an klart och tydligt att jag för dagen bär turkos tröja och om man tittar kan man också se hur B-laget börjat dagens samling...efter en liten stund var dom fler kan jag säga och nu är det nog värsta hålligånget tills..........sen kom perioden efter min operation, som jag inte tycker hör till guldkorsdivitionen....


November....dator inlagd på sanatorium....slut på fotocollage...funkar inte....suck...

.....Yes vilken fantastisk dag! Nu har lilla mamma och pappa åkt hemåt. Vi har rullat och stekt 170 st köttbullar och jag har bakat 10 brödkakor!! Vi har gått på lilla "Moss och Blåbärsris" promenaden, smuttat Blossa 08 och lussebulle!! Jovisst förstår ni, när jag städade frysboxen härförleden, hittades en bortglömd påse med lussisar......så dom värmde vi i micron så dom smakade nybakta! Så här kan man snacka om tjuvstart.....
              

Julat rakt in i adventstid....

Jul på Liseberg

....ja det har vi verkligen gjort den här helgen. Startade upp på fredag kväll,  med Julmarknad i kollosalformat, extraallt alla kategorier - på Liseberg! Ja, det var verkligen en upplevelse och ja, jag gick där med ett leende på läpparna och tog in vartenda litet juleljus - och det var banne mig några stycken!
Julmusik strömmade, rentav flödade överallt. Granar, renar, tomtar,  brända mandlar, belysning på konstsnöbesprutad park.....ja det låter helt hysteriskt förstår jag, men det var verkligen jättefint. Stora glödbäddar att stå runt och värma sig, tillsammans med andra besökare - unga och gamla.....skridskobana....några karuseller....stå och sippa på en varm glögg, eller som barnen gjorde, varm choklad med generöst med grädde....och lyssna till Winter Wonder Band, ett härligt liveband som rev av några julfavvosar då och då i parken, med sin mobila orkester. Det var svårt att hålla glöggen kvar i muggen när man stampade takten med fossingarna. Vi köpte lite julkaffe och dito thé, lite lyxpraliner som ska stoppas undan till dan före dan, polkagrisar, marsipan från Bräutigams.....

Stjärnan i Österland....

.....tändes i fjärran....ja lite så hade jag tänkt till fredagskävllens "EfterjobbetAdventstidsmys"....
Det blev en härligt glittrande kväll och trevligt umgänge med många härliga skratt! Vi glöggade upp oss med tilltugg tillsammans med mina boys, ja ni vet Nat och Dean.....Stilton och Lady Marmelade....Päron och valnötter...mmmm....och så en Indisk Curry....slow food.....timmar i grytan med kryddiga juliga smaker....från Österland.....kardemumma, curry, äpple, vin, chutney.......och så avrundande vi med mer valnötter, den här gången i sällskap av glass och Amarettostänk....jag sov länge idag......och så ringer goda grannen när jag vaknade och bjuder in till 11-kaffe.....hi, hi, en snabbfrukost i botten och sedan i väg för lite mer Adventsmys med trevliga tjejer.....och så väntar en middag till ikväll hos fler goda vänner! Vilken härlig ingång i Juletid!  Bara att följa stjärnan........

och så började lucköppningen..

2:a luckan...eller det var visst 1:a igen!

Lovikavantens grepp är hårt,
Molnen hänga i knähöjd,
alla inser med häpen blick, 
att nära är julens tindrande fröjd....

Solen vandrar på okänd ban,
Inte en flinga på fur och gran,
Inte ens rimfrost på taken,
har svårt att hålla mig vaken......som varade till lucka 9.....

Lucka 9Är inte på den berömda toppen,
har ont i hela kroppen....
Vadfals är på gång?
Jag som alltid vill vara på språng!
Jag tror jag lägger mig under fällen,
det kan faktiskt bli hela kvällen..........Sedan följer veckor av feber och elände som slutar på sjukhus....men lagom till julafton kom jag hem och fick fira med nära och kära....

Lost i Luckornas kulliser.....
Många luckor har jag missat,
14 dagars julmys har jag dissat...
Men idag börjar jag känna hopp,
lagom till juleskinka och dopp.


Nu är det årets sista dag, solen skiner och jag ska ta mig ut på en liten promenad innan det är dax för piff och fix. Hoppas orken håller och att jag kan skåla in det nya året med hela kära gamla gänget!

Om någon orkat ta sig igenom min långa årskrönika, så vill jag passa på att önska er alla ett Gott nytt År!

Kramis