träna på att vara nöjd...

...visst är det lätt gjort att gå och tänka på allt man inte gjort, istället för att vara nöjd med det man har gjort! Lätt att gå miste om nuet. Lätt att fastna i dagliga rutiner, måndag - fredag......Någon som känner igen sig?

Idag har jag tränat på att vara nöjd!  Jag är särskilt nöjd med "efterjobbettiden". Vädret var ju bara för härligt, när jag gick ut till parkeringen så där vid 17-tiden. Hade ca en halvtimmes bilfärd hem. Gick in för att se mig om, lägga märke till grönskan och hur fantastisk vacker naturen är. På vägen hem åkte jag förbi en loppis....tänkte en tiondels sekund på att stoppa och gå in en sväng....men nej, det hinner jag inte.....åkte förbi, men gjorde det oväntade...tänkte - men varför då??? Varför skulle jag inte kunna hinna med det??? Sagt och gjort, vände på första bästa ställe och gav mig in i loppishyllorna. Naturligtvis hittade jag flera, helt oumbärliga saker att ta med hem:

image153En helt nödvändig sak i nysilver! 20 kr

image154En vas för ängsblommor - måste ha! 15 kr

image155Häpp - förvaring för...ja vaddå...kan aldrig veta! 15 kr

image156Pyttesmå glasskålar för flingsalt kanske?10 kr för 2!!

Kan man bli annat än nöjd!! Tyckte det var världens fynd! Glad i hågen fortsatte jag min färd hemmåt. Nysilverskålen var alldeles svart, men blev ju som en kronjuvel efter lite silverputs!

Kvällen blev en ren njutningssträcka. Var i trädgården och pysslade om mina växter. Det var alldelses lugnt och stilla. Fågelsång och göken var i sitt ässe uppe på berget. Maken spikade på husfasaden och var också helnöjd.
Sonen kom från kompis och var nöjd med sitt grupparbete - dom hade spelat in en film! Dotter kom hem från fotbollsmatch och var supernöjd över storvinst.

Som sagt, det är bra att träna sig på att vara nöjd! Tror jag kommer sova mycket gott i natt. Nu har jag bara en uppgift kvar....en liten redovisning inför morgondagen. Åker i ottan med några kollegor. Bergis bara jag som gör redovisningen vid minatt, kvällen innan......men jag är ju nöjd, så det kan ju bara bli bra - eller vad tror ni ;)

Natti!

ps. tack för allt peptalk inför talet! Jag har bestämt mig för att vara.............nöjd........fniss!