Episod 2...

Nu har vi fått Guds ord, grabben är inskriven som konfirmand och vi har haft ett sent 11-kaffe hos gårdagens värdpar!

I går ja....vart var vi....Jo, jag kom hem och rustade för Skaldjurskvällen. Lady Marmelade i en burk fick förgyllas med text och dekoration, vad kunde passa bättre än en snäcka på Skaldjursafton!


Jag bakade en paj, som jag verkligen vill rekommendera till skaldjur. Den hittade jag på baksidan av kräftpaketet:
75 g smör, 2 dl mjöl, 1-2 msk vatten och färsk timjan, fixas till ett pajskal. Fräs 200 g kantareller, 1 lök sakta, sakta i smör, så smaken blir så där ljuvlig.....krossa 5 enbär och rör i det sista. Lägg detta i pajformen (jag förgräddade inte)Äggstanning av 2 ägg och 2 dl grädde och så MINST 2 dl Västerbotten. 225 ' i 15 min. Mums!
Jag döper den härmed till:
GOLLUMS Preschööösss Paj!

Mitt i festförberedelser, säger jag till grabben att "göra sig iordning". Då svarar han, att han bara vill se färdigt en klassiker - vet ni vad!? Långben på husvagnssemester - jo det är sant! Första gången i mitt liv, som jag ser den någon annan gång än på julafton! Hämtade mobilen och fick med bilden jag såg framför mig på onsdag kväll.....

...det är strax före huv'et åker ner mellan knäna....precis så kände jag mig då....

Men nu var jag pigg och alert! Plockade ihop resten av knytet...och så åkte vi iväg i den härliga sensommarkvällen. Där på altanen väntade vännerna och vi skålade in kvällen. Värdparet hade gjort så fint och vilken lycka att kunna sitta ute och äta allt det goda. Vi satt i timmar och njöt av turkiska kräftor, havskräftor, räkor, pajer, bröd och mumsiga ostar och så klart lite Lady Marmelade! Den passade även till den makalöst goda chokladkakan som serverades till kaffet. Ser du Pia-Lotta, jag hittade Marovinet - det var suveränt till havskräftor! Här kommer ett bildcolage där även jag bjussar på en liten smygbild på mig själv....är inte mycket för att sätta ut foto på bloggen, men det var någon som ville "ha ett ansikte" på Nygamlan....så håll till godo :)

Tack för en härlig kväll i goda vänners sällskap! Många roliga minnen, härliga snappsvisor och mycket skratt!!!
....åsså sist men inte minst.......ps. Tack Anna för receptet på Päronmarmeladen, den var verkligen god och spetsad med lite dessertvin blev den en smaschhit! Hämta inspirationen hos Anna http://www.filipendula.blogg.se/2008/august/lyxig-marmelad.html

Ikväll ska vi åka och se ARN och i morgon börjar en ny härlig vecka!