Grönt ÄR skönt

På tal om klorofyllet, så bestämde jag mig för att köra hela örtagården i Glasoasen i  år. Det visade sig vara ett enda stort Kinderäggsprojekt! D.v.s Massor av klorofyll, växer som ogräs om ni förstår, i detta fallet helt och hållet välkommen växtlighet.
Att dra handen genom örterna och känna lukten sprida sig, att kunna ta med örter till "dagens rätt" och verkligen slösa med härligheten, göra sin egen pesto var och varannan vecka efter att Basilikan bjuder på nya blad och vad Peston beträffar så har jag provat flera kryddor i år som blir himmelska röror och oljor . Nu torkar jag blad till te och kryddburkar - som sagt - rena Kinderäggseffekten!
 
Timjan, Citronsalvia, Mynta, Rosmarin
 
 Citrontimjan
 
På marknaden i helgen köpta jag två nya som ska få göra sällskap med "dom andra" , en ovanlig Koriander och en AnanasSalvia - å halleljuja vilken doft!
 

Annars är det mycket av skogens grönska som gäller nu. Så gott som dagliga turer med hopp om att hitta det stora gula havet av kantareller - men det har bara blivit kvällens lyxmacka - men det är ju förvisso dom bästa.