Reseplaner

 
 
 
 
Det börjar närma sig...tre familjer som följt varandra genom livet, gått samma vägar, gått andra vägar, men varit på samma arena många många gånger. Familjerna har barn i samma ålder, barn som nu alla är tonåringar. Vi har varit på gemensamma semesterresor sedan dom var pyttesmå och nu har dom två älsta hunnit upp på 19:e året....
 
Vi har varit i Thailand tillsammans en gång tidigare och jag hade lite planer på att upptäcka nya platser inför min bemärkelsedag - men av olika tillfälligheter blev det Thailand igen och en helt annan plats i detta stora land som har så mycket mer än bara Phuket att visa upp. Det är som att tro att Sverige består endast av Strömstad, Grebbestad och Lysekil...typ.
 
Förra helgen umgicks vi i ett dygn, pratade minnen, la upp planer, tittade på bilder och filmer. Lagade Thaimat och dukade med inspiration från detta färgstarka land. Kulörta ljusslingor och mycket färg. Klart inte maten smakar lika ljuvligt som på plats - men vi kom bra nära! Det var -22.5 grad på morgonen den dagen så det skilde gissningsvis sådär en 50 grader från resmålet.
 
En stor del av resan är att glädjas och planera i förväg. Idag har jag googlat och surfat runt. Det är helt andra möjligheter idag än var det var för 22 år sedan jag var där för första gången. Då bläddrade vi i dom böcker vi hittade på biblioteket och lite broschyrer vi skickade efter från Thailands turistbyrå. 
 
55 dagar kvar till turkosa vatten och vita stränder....vi kommer att bo på båtlängds avstånd från denna ljuvliga plats. 
 
 
 
1 Aneli:

skriven

testar om det funkar att kommentera...

2 Anna :

skriven

Vilken härlig fest..och att få planera så tillsammans är ju lycka..har ju precis som du ett sådant gäng..på vårt gemensamma konto finns nu typ dryga femtiotusen som snart (ja om typ nåt år eller två) ska omsättas till flygbiljetter..:) men så pass långt som till Thailand lär det inte bli..

Så vackert dukat det är på dina bilder..lycka till med alla förberedelser.

Kommentera här: