Ändring i Färgpaletten

 
Det är nu en månad sedan vi var mitt i julhelgerna och mustiga färger som i tusen och en natt dominerade vårt hem. Det tillhör för visso saken, att jag mer än gärna frotterar mig i dessa färger året runt, men runt jul får jag ta ut svängarna mer än vanligt - inte undra på att julen tilltalar mig!
 
Men var sak har sin tid...och nu är tiden inne för grön, turkos, pastell...också färger som finns året runt i vårt hem men som förstärks efter årstid och plats. Lika ombonat och hemtrevligt som det är att sätt upp dom smårutiga gardinerna i rött och vitt till Advent, lika förunderligt befriande är det att byta dom i januari till skira gröna gardiner, komplettera med Ikeafyndade Orkidéer för 69 pix i en färg som motar det gråmulna vädret utanför. Otroligt vad ombyte förnöjer på alla sätt och vis.
 
 
Kryddnejlikorna får vara kvar i påsen för nu går apelsinerna  åt som smör i solsken och går inte att dekorera med - men citroner och lime pryder sin plats innan dom åker i grytorna eller vattenkaraffen.
 
Spiselhyllan är sanerad på tomtar och lummer, en samling burkar från då och nu...Termosen har bara nåt år på nacken, "Mjölburken" är kaffeburk och inhandlad på Skansen för sådär en 30 år sedan, nästa är arvegods från svärmor och i förgrunden, två te-burkar inhandlade på Indiska när jag var tonåring...
 
1 Mia:

skriven

Åh vad jag tycker det är snyggt med shabbyshick-vitt....och jag lyckas ju aldrig få till det själv, därför älskar jag dina underbara färger!

Svar: Jag tycker det också är jätte jätte snyggt....hos andra, men det är inte jag. Jag har varit färgmänniska i hela mitt liv och tillika samlare. Vårt hem är som en Bazar med en blandning av mycket och präglat framför allt av resor och arvegods. Inte så ofta vi köper nya möbler och väldigt mycket har hängt kvar sedan första lyan...där har du mig :) Jag tror på att det är viktigt att gå efter egen känsla inte kopiera utan hålla sin personlighet.
nygamlajag

2 Anna :

skriven

Härligt Lajsan visst vill man förnya och bara man ändra lite grann så blir det så mycket roligare. Det kan ibland räcka att bara flytta runt lite på grejerna. Burkar med historia är väldigt trevligt. När man direkt kan tala om var och hur man köpt saker o ting skapar det ju lite extra omtanke liksom. Mild ljusgrön nyans är jag väldigt glad i. Min jul däremot är mer vit..hi hi där är vi sååå olika du och jag. Men jag kan se tjusningen i det mustiga med..så är det bara.

Svar: ha ha ha ja jag vet...så lika men ändå så olika...men det är ju det som är själva grejen. Du är ju Tant Brun och jag Tant Gredelin :) Du är ju maestro på quickfix a'la elegans, medan jag är färgar på och trixar...same same but different :)
nygamlajag

Kommentera här: